Протестът снощи мина спокойно. Нямаше никакви проблеми. Полиция и жандармерия

...
Протестът снощи мина спокойно. Нямаше никакви проблеми. Полиция и жандармерия
Коментари Харесай

Кметът на Габрово: Нося оставката си в джоба

Протестът нощес мина умерено. Нямаше никакви проблеми. Полиция и жандармерия взехме всички ограничения, с цел да не се стигне до ескалация на напрежението.

Това сподели пред камерата на Нова телевизия старши комисар Красимир Добрев, шеф на Дирекция "Жандармерия ", които разкри детайлности за снощния митинг в Габрово. "Установихме лица без документи за идентичност, които носеха палки и боксове. Бяха отведени в районното ръководство и им бяха снети показания. Те обясниха, че носят палките и боксовете за самоотбрана, което породи подозрения ", сподели още той.

"Свалихме щитовете и каските си пред протестиращите в символ на приемливост. Така показахме, че ние сме съпричастни към проблемите на хората и сме тук, с цел да охраняваме публичния ред, а не да провокираме произшествия. Хората ни приветстваха и мисля, че по този начин свалихме напрежението и шествието мина умерено. Не сме получавали сведения, че довечера се готви най-мащабният митинг. Искам да уверя жителите на Габрово, че сме подхванали всички предохранителни ограничения ", безапелационен беше Красимир Добрев.

"Нося оставката си в джоба от първия ден, в който станах кмет. Няма проблем да я подам ", съобщи от своя страна кметът на Габрово Таня Христова.

"Искам още един път да заявя, че в Габрово няма ромски махали и целеустремено заселване на роми. Всички институции сме позволили неточности. Моята неточност очевидно е в това, че не съумях да убедя габровци, че в нашия град в действителност няма централизация на роми. Няма и ромски махали и това жителите го виждат. Нямам информация какъв брой хора са придошли в града. Ние раздаваме общински жилища на обществено слаби, които са живяли минимум 10 години в Габрово. Още от предходната година сме почнали разрушение на противозаконни постройки в един квартал на Габрово. Тази година разрушаваме необитаеми постройки, в които могат да се самонастанят хора. Към момента сме разрушили три такива къщи. Когато има напрежение, наше съществена задача е да върнем спокойствието ", добави Христова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР