Протестът на земеделските производители започна в цялата страна. Ръководството на

...
Протестът на земеделските производители започна в цялата страна. Ръководството на
Коментари Харесай

Започна земеделският протест в страната, блокади има на повече от 40 пътни точки

Протестът на земеделските производители стартира в цялата страна. Ръководството на Българския фермерски съюз се събра на летището в Бяла Слатина, където е извадена цялата агротехника от региона.

Извиняваме се на жителите и предизвестяваме да отсрочат планувани пътувания на 18 и 19 септември, защото ще бъдат затворени основни пътища в цялата страна, сподели Георги Стоянов, ръководител на БФС, която организация е и член на европейската " КОПА - КОДЖЕКА ".
В митинга вземат участие над 26 браншови организации от целия бранш. Блокада има на повече от 40 значими пътни точки и гранични пунктове в цялата страна.

Инициативният комитет за осъществяване на безсрочните ефикасни протестни дейности за избавяне на българското земеделие упорства вниманието да не се концентрира напълно към зърнопроизводителите, защото в протестните дейности се включва целият отрасъл, в това число животновъди, пчелари, производители на плодове и зеленчуци.

Браншът има пет претенции към ръководещите: Да продължи възбраната за импорт на аграрни артикули от Украйна, като се разшири с несъгласие и върху плодове, зеленчуци месо, мляко и мед. До 30 септември на фермерите да бъде заплатен цялостния размер на обезщетения на загубите поради войната в Украйна, държавната помощ за пропадналите от естествени бедствия площи да бъде неотложно платена. Протестиращите желаят също спомагателни средства за държавни помощи и облекчение на изискванията по интервенциите от Стратегическия проект.

Ефективните протестни дейности ще продължат до осъществяването на всички претенции, предизвести Георги Стоянов. Протестът ще се придвижи на следващия ден в София.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР