Протест за чист въздух, организиран в социалните мрежи, събра стотици

...
Протест за чист въздух, организиран в социалните мрежи, събра стотици
Коментари Харесай

Русенци отново са на масов протест с искане за чист въздух

Протест за чист въздух, проведен в обществените мрежи, събра стотици русенци в събота по обед.
В автопохода до Дунав мост се включиха над 150 автомобила, а огромното присъединяване бе знак, че търпението на хората се е изчерпало. Всички упорстват да вземат ограничения против отровните миризми, които се усещат в града и повреждат здравето на децата им.

Шествието потегли от паркинга до Паметника на Альоша и мина из целия град, с цел да стигне до кръговото на Дунав мост. Там колите блокираха достъпа до и от граничния пункт за повече от 40 минути. Много от хората бяха с децата си и с маски с надписи „ Спасете Русе “, осведоми Русе Медиа.

Недоволството се насочи и към завода на „ Монтюпе “, считан за главен замърсител на въздуха. Затова непринудено хората взеха решение да отидат и да създадат още един митинг пред вратите на индустриалните халета. Посрещна ги задушливата миризма на бакелит, а от завода безучастно гледаха митинга.

Финалът бе на площада пред общината, а участниците имат намерение да продължат с нови митинги, до момента в който не се вземат съответни ограничения оповестиха, че ще продължат с нови акции, до момента в който казусът не се реши.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР