Протест в защита на съществуващия паркинг организират живеещите на бул.

...
Протест в защита на съществуващия паркинг организират живеещите на бул.
Коментари Харесай

50 семейства бранят с протест места за паркиране на бул. Ше...

Протест в отбрана на съществуващия паркинг провеждат живеещите на бул. „ Шести септември ” с номера 194, 196, 198, 200, 214. Причината е, че в тази зона се извършва планът за благоустрояване, финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък ”.

Гражданите, които живеят в прилежащите блокове, са

разтревожени, че паркингът им ще бъде опустошен

и ще останат без места за паркиране.

„ Паркоместата в междублоковите пространства са проблем в община Пловдив, изключително в регион „ Централен ”, припомня Георги Канев от квартала и изяснява: „ Протестът цели опазване на тези паркоместа, служещи на огромна част от хората  - към 50 фамилии ”.

Протестът ще се организира във вторник рано сутринта, а по едно и също време се събира и подписка, която ще бъде импортирана в Община Пловдив.

Съществуващият паркинг съставлява пространство с дупки и разрушен асфалт, който съвсем не се вижда. Между блоковете се подвига прахуляк,

след дъжд теренът се наводнява.

Кметът на регион „ Централен ” Георги Стаменов изясни,  че европейският план е утвърден и е предоставен за осъществяване на строителни компании от Голямата община. По негова информация в междублоковото пространство е планувана зеленина, детски площадки и паркинг. „ Винаги може да се създадат промени и в случай че се постанова, спомагателното създаване на паркоместа би могло да се финансира от бюджета. Но решение може да бъде взето единствено от Община Пловдив ”, разяснява Стаменов.

„ По план в тази зона би трябвало да има детска площадка и места за паркиране ”,

удостовери зам.-кметът по строителство в Община Пловдив Пламен Райчев. Той увери, че ще ревизира какви са настояванията на живеещите и какво включва благоустрояването.  

Проектът обгръща квартала сред бул. „ Кн. Мария Луиза ” и бул. „ Шести септември ” и е на обща стойност близо 10 млн. лв.. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР