Протест в защита на Арт фестивал Сръчко организират варненски занаятчии.

...
Протест в защита на Арт фестивал Сръчко организират варненски занаятчии.
Коментари Харесай

Арт Фестивал Сръчко излизат на протест: За Алея на книгата се намери вариант, ще има ли такъв и за нас?

Протест в отбрана на Арт фестивал " Сръчко " провеждат варненски занаятчии. Те възнамеряват да застанат пред постройката на Община Варна на 25 юли, от 10 часа.  

Местните създатели упорстват за равнопоставеност и еднообразно отношение по отношение на тях от страна на общината, каквото бе показано към други събития проведени в града.

Като образец показват проблема с " Алея на книгата " единствено от преди няколко дни и фактът, че единствено след 5 дни диспути сред двете страни, се взе решение събитието да се организира и да резервира досегашното си място.

" Ние от Арт Фестивал " Сръчко “ призовахме общината да направи компромис и за нас, да покаже еднообразно отношение. Какво се случи оттогава? Пълно безмълвие! Никой не излезе да отговори на въпросите ни, никой не излезе да изясни, да ни предложи разновидности! Какво значи това? Или нямат какво да кажат, или изобщо не им пука! По скоро второто! ", се споделя още в позицията на фестивала.

Те приканват, регионалния шеф на Варна, Тодор Балабанов за среща по време на митинга, с цел да отговори на техните питания. " Ще Ви чакаме с вяра, не 5, а 20 дни по-късно, да ни обясните какво тъкмо направихте за нас. Направи ли всичко допустимо Местната власт да позволи казуса на локалните занаятчии или работи бързо и дейно единствено по команда от София!?, споделят още от " Сръчко ".

От арт фестивала припомнят, че шатрите, които слагат са по-малки и единствено от едната страна на Ларгото.  " Като имате поради, че ние даже не сме желали да сме на това място! Нашето събитие стартира преди 7 години в Морската градина, където събирахме над 50 шатри и голямо многообразие от занаятчии, където има задоволително място и няма заведения. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР