Протест с искане за оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова,

...
Протест с искане за оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова,
Коментари Харесай

Спаси София с протест пред Столичната община, искат оставката на Фандъкова

Протест с искане за оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова, проведен от " Спаси София " се организира пред постройката на Столичната община. Протестиращите упорстват за умело и отговорно ръководство на столицата. Ново проваляне на жълтите павета в ремонтирания сектор, този път против постройката на Ректората на Софийския университет е последната капка, по думите им, която е преляла чашата.

От " Спаси София " припомнят, че митингът е и поради цялостното ръководство на столичния кмет Йорданка Фандъкова. По време на демонстрацията бяха показани и съответни ограничения от протестиращите за прекъсване на по думите им " порочните " поправки. Презастрояването и безконтролният трафик по улицата са другите аргументи за недоволството.

" Безобразният ремонт на жп бе просто мотивът, който ни накара да организираме митинга. о в действителност това е митинг за изцяло творчество, тъй като за 17 години тези хора на власт не съумяха да решат нито един от сериозните проблеми в София. Нито презастрояването е спряло, нито има паркоместа, нито проблемите с трафика, мръсния въздух или местата на детските градини са решени. Мисля, че дадохме задоволително време н това ръководство да покаже какъв брой може, то се появи - не може и мисля, че е време да сменим хората и метода, по който, които ръководят София ", сподели Борис Бонев.

От своя страна от Столичната община обявиха, че ремонтът на емблематичните жълти павета не е признат, към момента не са платени никакви пари и следва пренареждане на паветата при подобаващи атмосферни условия.

" В момента работи експертна група, която да реши дали главният проблем е в самия подробност. Както знаете, те са културна полезност и има редица материали, които не могат да бъдат употребявани и надлежно в утвърждения план от 2016-та и по-късно, планувано да се пренаредят единствено с пясък. Така че може би и там детайлът не е най-удачен. Разбира се, тази експертна група ще реши дали има някакъв пропуск при осъществяването. Засега пробите, които са взети, всичко излиза откъм уплътняване, откъм зърнометрия на пясъка и така нататък Самият план не е признат, надлежно не е разплатен ", разяснява Ангел Джоргов, зам.-кмет по строителството в Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Колкото до настояването за оставка на столичния кмет, Ангел Джоргов съобщи, че на фона на свършената работа досега некачествената работа е относително малко и това не трябва да се подценява.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР