Протеини и вегетарианство За тези вегетарианци, които консумират яйца и млечни

...
Протеини и вегетарианство
За тези вегетарианци, които консумират яйца и млечни
Коментари Харесай

Вегетарианска диета на Аткинс

Протеини и вегетарианство

За тези вегетарианци, които употребяват яйца и млечни артикули е по – елементарно да следват диетата на Аткинс, в сравнение с за прецизните вегетарианци, които не одобряват сходни храни. За оптимално здраве и положителни резултати при следване на сходни диети се предлага приемането на повече протеини.

 Вегетарианска диета на Аткинс

Защо толкоз доста протеини?

Човешкото тяло не може да действа без главните аминокиселини, които се намират в протеините, защото тези аминокиселини се употребяват за безчет доста човешки функционалности и процеси. Много от тези аминокиселини могат да бъдат създадени от тялото, само че съществуват девет такива, които би трябвало да се набират от външни източници. Без тези аминокиселини тялото не може да създава другите протеини, които са нужни за здравето на организма, разтежа и доста други функционалности.

Интересно е, че в месото и другите скотски артикули се съдържа точното количество от тези аминокиселини. Зеленчуковите протеини не съдържат тези съставки. Ето за какво за вегетарианците е доста значимо да съчетават боб със зърнени артикули, тъй като единствено по този метод съумяват да набират нужното количество аминокиселини, което е витално належащо за функционалностите на организма. За соята има документирани многочислени здравословни опасности, по тази причина тя би трябвало да се употребява в верни количества.

Ако се стремите към следването на прецизна вегетарианска диета, без млечни артикули, би следвало да наблегнете на ядките и семената, с цел да можете да си набавяте нужния брой протеини от тях. Ядките и семената, изключително семената, съдържат доста по – огромни количества протеини от всички други зеленчуци, като се изключи соята. Протеиновата мощ на соята е извънредно скъпа за всички тези, които следват прецизно вегетарианството.

 Вегетарианска диета на Аткинс

Други нисковъглехидратни артикули, подобаващи за диетата на Аткинс

Храните, които са подобаващи при диетата на Аткинс са положителни за всички вегетарианци, без значение кой метод на вегетарианство следват. Списъка с храни на Aткинс включва съвсем всички типове зеленчуци, като се изключи картофите, царевицата и граха. Сухият боб е малко проблематичен в тази диета, защото той съдържа високо количество въглехидрати. Нисковъглехидратните плодове като боровинките и пъпеша могат да бъдат включени в диетата, само че в дребни количества. Мазнините, разрешени при тази диета са растителните мазнини, олио от ядки или зехтин.

Вегетарианска диета на Аткинс

Най – значимото изискване с цел да се пригодим към Вегетарианската диета на Аткинс на първо място е разнообразието. Огромно многообразие от семена и ядки, съпроводени от яйца и сирене е решението. Правилното количество соя комбинирано със свежи зеленчуци и някои плодове е отлично решение за тази диета. Успехът и вярното съблюдаване на този хранителен режим зависят от деликатното обмисляне на огромното многообразие от одобряваните източници на протеини във вашето меню.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР