Просветният министър проф. Галин Цоков е разпоредил незабавна проверка на

...
Просветният министър проф. Галин Цоков е разпоредил незабавна проверка на
Коментари Харесай

Разпоредена е проверка за избора на декан в Медицинския факултет на Софийския университет

Просветният министър проф. Галин Цоков е разпоредил незабавна инспекция на процедурата за избор на декан на Медицинския факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

По време на нея ще бъде изтънчено от висшето учебно заведение да даде цялата налична информация на министерството, като ще бъде тествана законосъобразността на процедурата.

Министерството на образованието и науката чака и мнението на Контролния съвет на университета , който също е сезиран.

Проверката идва, откакто стана ясно, че професор Любомир Спасов отново е бил определен за декан на основания от него Медицински факултет. Медици от болница „ Лозенец “, която той ръководеше 23 години и която е образователна база на факултета, сигнализират, че изборът му е бил придружен с измами и груби нарушавания , предава „ Mediapool “.

Oбщото заседание на Медицинския факултет на СУ „ Св. Кл. Охридски “ е било на 23 юни . В началото кандидатурите са били 2 – на доцент Дорина Асенова и на проф. Любомир Спасов . Сега той бе определен за още половин мандат (2 години) отпред на факултета – до момента в който навърши пределната съгласно закона възраст от 65 години, след което дефинитивно няма да има правото да заема длъжността. Някои адвокати настояват, че е противоречиво и до каква степен има право на този трети мандат.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР