Просто трябва да сме много внимателни към здравето и благосъстоянието

...
Просто трябва да сме много внимателни към здравето и благосъстоянието
Коментари Харесай

Майка излъгала лекарите, като това спасило живота на дъщеря й

Просто би трябвало да сме доста деликатни към здравето и благосъстоянието на нашите близки.

Когато напълно и изцяло се доверяваме на лекарите, си коства да запомните, че те също са хора. И макар че не трябва да ссмятаме, че сме по-умни от тези, които са дали Хипократовата клетва, здравият песимизъм въпреки всичко в никакъв случай не вреди. В тази история той избавил живота на малко момиченце.

Аманда Дейвис има две деца. Тя като всяка любяща майка, постоянно се тревожи за тях, тяхното благополучие и здраве. Но един ден почнала да вижда, че нейната нормално доста преносима и радостна щерка станала някак летаргична и мудна.

Освен това момичето получавало постоянно главоболие и по тази причина Аманда решила да я заведе на доктор.

В клиниката педиатърът я прегледал и споделил, че мама няма от какво да се тормози. Най-вероятно момичето има дисплазия на съединителната тъкан или, с други думи, синдром на хипермобилност на ставите. Това е вродено заболяване, само че не съставлява никаква заплаха.

Тази диагноза по никакъв начин не удвлетворила грижовната майка. Да, тя обяснявала дребната пъргавина на детето, само че не казвала нищо за главоболието. Причината за появяването му оставала незнайна.

Но педиатърът настоял на заключението си и не назначил никакви проучвания. Тогава, с цел да може щерка й да бъде прегледана обикновено, Аманда решила да спретне един номер.

Когато се прибрала у дома, тя извикала кола за спешна помощ и споделила, че момичето й е паднало и си е блъснало мощно главата, след което й е прилошало.

Детето бързо било откарано в болничното заведение. Там й е направена томография, само че пострадвания не са открити. Лекарите обаче видели нещо друго…

Анализът разкрил мозъчен израстък. Не било съдбовно, само че към този момент било много рисково. Ако било намерено малко по-късно, момичето надали щяло да бъде избавено. Само с помощта на бдителността на Аманда щерка й имала шансове за възобновяване и да живее…

Няколко дни по-късно туморът бил отхвърлен. Операцията предходна добре и почнало възобновяване.

След интервенцията момичето трябвало да се учи да върви отначало, както и да отлети до Флорида за терапия с протонни лъчи. Но всичко към този момент е зад тила й.

Ами в случай че майка й се беше доверила на педиатъра? Тогава сигурно щеше да загуби детето си…

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР