„Просто (по)чувствай...“ е почти всичко, което може да се каже,

...
„Просто (по)чувствай...“ е почти всичко, което може да се каже,
Коментари Харесай

Почувствай... музиката на Дарина Златкова и Петър Миланов от недрата на Родопите

„ Просто (по)чувствай... “ е съвсем всичко, което може да се каже, когато става дума за музика... Но, в случай че приказваме за нещо същинско и достоверно, лишено от претенциите на всеобщите продукции, тогава можем да прибавим „ Just feel… “ – един албум с напълно авторска музика, въодушевена от достоверни фолклорни претекстове от непознати песни от Родопите.

При основаването му неговите създатели: вокалистът Дарина Златкова – дълготраен реализатор в Ансъмбъл „ Филип Кутев “, вокалист на етно фюжън групата IRFAN и част от вокален квартет ЮДИТ, и инструменталистът Петър Миланов, който работи в разнообразни планове – в спектакли на Камен Донев, в разнообразни обединения: Акустично дуо „ Белева и Миланов”, „ Гло Бал Кан”, както и с хор „ Мистерията на българските гласове”, Лиса Джерард и други, показват своята позиция за звученето на открити от тях в сборници мостри, оставени генерации преди нас. Дарина създава тези претекстове както мелодично, по този начин и текстово, в същата стилистика.

Поставени в подтекста на аранжиментите на Петър Миланов, композициите основават чувството за деликатна и интимна среща сред минало и настояще. Ценни хрумвания за концепцията за звученето на плана дава и неговият тонрежисьор Милко Михайлов.

Друга изключителна полезност на музиката в този албум е, че при записите се залага напълно на живи принадлежности – китари, контрабас, бас китара, тамбулир.

Идеята на двамата музиканти е да бъдат естествени и откровени в музиката си. Мечтаят тя да доближи до сърцата на повече модерни хора, които осъзнато или – не, търсят да открият в актуалната музика и реализатори нещо същинско за себе си. Затова Дарина и Петър приготвят два клубни концерта в София и в Пловдив. За да обогатят звученето на композициите онлайн, те прибавят сет от ударни принадлежности, както и щрайх квартет. Така на сцената дружно с тях ще излязат Людмил Стойнев (китари, цигулка, аранжименти за щрайх квартет), Борис Таслев (контрабас), Иван Цонков (ударни инструменти), Гергана Маринова (цигулка), Мария Анева (цигулка), Анна Драганова (виола), София Радилова (виолончело).

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР