Просрочените задължения за първи път са намалени. Цените и медикаментите

...
Просрочените задължения за първи път са намалени. Цените и медикаментите
Коментари Харесай

Ръководството на Пирогов твърди, че задълженията за първи път са намалени

Просрочените отговорности за първи път са понижени. Цените и медикаментите са понижени с 10%. Ако това е неприятно ръководство, дано да управляваме зле. Това съобщи уважаваният експерт проф. Николай Габровски, който е част от управлението на " Пирогов ". И той, и други негови сътрудници са безапелационни, че заплатите в болничното заведение се усилват.

Не е правилно, че се трансформират контракти – от безсрочни към такива с шестмесечен изпитателен период. Това съобщи зам.-директорът по научната активност в " Пирогов " доцент Олег Чолаков пред Нова телевизия. По думите му, това желание е анулирано, въпреки да е имало такова планувано преназначаване. Идеята е била факт поради налагащо се преструктуриране на хирургичната активност в болничното заведение.

Доц. Мая Аргирова пък отхвърли, че има някакъв дефицит на лекарства и средства при работата в болничното заведение. Вчера чух, че се брои спринцовка по спринцовка – обикновено е да е по този начин, с цел да се знае какво се използва, добави и доцент Чолаков.

В момента шефът на „ Пирогов” проф. Асен Балтов е на конгрес в Южна Африка, а неговите сътрудници го опазиха поради обвинявания на протестиращи, че визитата му там е планувана отпреди половин година .

По думите на Габровски, огромна част от приключилите лекари ще предпочетат да търсят работа на открито. В България заплащането по-ниско. Това демотивира доста. Не устоят на това напрежение и напън, призна още той в изявление за Българска национална телевизия.

Освен това има доста добре работещи частни структури, които притеглят огромни имена. Някои отидоха към държавни структури. В " Пирогов " се опитваме да въведем подобен ред, с който да привличаме експертите, сподели още той.

Габровски призна, че това постоянно е било по този начин, само че това е и задължение и горделивост да можеш да имаш най-хубавите експерти и да няма медицински случаи, с които да не можеш да се оправиш:

" Хората вземат решение за себе си дали да са част от това, което е Пирогов. А това е най-голямата конструкция за Спешна медицина в България. На фона на тези опити да се основава напрежение болничното заведение работи в естествен темп. Средната заплата е нараснала, въпреки и нищожно за всички експерти. Има растеж от 17% на болните. "

Иначе през днешния ден, 7 декември, митингите на проведените от синдикалната конструкция на КТ " Подкрепа " в " Пирогов " лекари не престават.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР