Проруските сепаратисти в Източна Украйна заявиха, че силите на правителството

...
Проруските сепаратисти в Източна Украйна заявиха, че силите на правителството
Коментари Харесай

Проруските сепаратисти в Донбас заявиха, че са обстрелвани

Проруските сепаратисти в Източна Украйна обявиха, че силите на държавното управление в Киев са подложили на артилерийски обстрел обитаемо място в Донбас, съобщи Ройтерс.

Киев и сепаратистите си насочиха взаимни обвинявания в ескалация на напрежението посредством усилване на нападенията с артилерия и миномети. Това докара до опасения от интервенция на Русия, която е струпала над 100 000 военни наоколо до границите на Украйна.

Кремъл изрази през вчерашния ден мощно терзание от увеличението на конфликтите.

Заместник-генералният секретар по политически въпроси на Организация на обединените нации Розмари Ди Карло изрази през днешния ден угриженост от известията за нови нарушаванията на прекъсването на огъня в Украйна през миналите няколко часа и прикани всички страни към въздържаност, съобщи Ройтерс.

Напрежението във и към Украйна е на най-високата си точка от анексията на Крим от Русия през 2014 година, считат представители на Организация на обединените нации.

" Масово се популяризират спекулации и обвинявания за евентуален боен спор ", сподели Ди Карло по време на заседание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Украйна и добави: " Каквото и да мислим за вероятностите за сходна борба, в реалност сегашната обстановка е извънредно рискова "

Високопоставената служителка на Организация на обединените нации показва опасенията си в миг, когато напрежението сред Русия и съседката й Украйна нараства.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР