Проправителствени организации мобилизираха хиляди венецуелци, облечени в червено - цветът

...
Проправителствени организации мобилизираха хиляди венецуелци, облечени в червено - цветът
Коментари Харесай

Хиляди се събраха на митинг в Каракас в подкрепа на президента Мадуро

Проправителствени организации активизираха хиляди венецуелци, облечени в алено - цветът на ръководещата социалистическа партия - на протест в столицата Каракас през вчерашния ден, в опит да показват, че страната остава обединена към президента Николас Мадуро след осуетен съгласно управляващите опит за убийството му, заяви Асошиейтед прес.

Властите обявиха, че са заловили уредниците на покушението, употребявали два дрона с експлозиви. Имената на арестуваните не бяха оповестени, само че основният прокурор Тарек Сааб съобщи, че шестимата задържани може да бъдат упрекнати в държавна измяна, опит за ликвидиране и тероризъм, съобщи Българска телеграфна агенция.

Митингът беше проведен на площад Моралес в центъра на столицата, откъдето участниците се насочиха към президентския замък Мирафлорес. До него беше издигната естрада, от която пред събралите се приказваха ръководителят на Конституционната асамблея Диосдадо Кабельо и външният министър Хорхе Ареаса, съобщи ТАСС.

Те /организаторите на покушението/ би трябвало да понесат наказване в сходство с венецуелските закони. Вече няма да има никаква амнистия ", съобщи Кабельо.

Ареаса на собствен ред още веднъж упрекна колумбийските управляващи и политическите съперници на Мадуро за подготовката на покушението. " Опозицията желае война сред венецуелците, тя се пробва да реализира това през последните няколко години ", съобщи външният министър.

На 4 август в Каракас беше осъществено нападение против Мадуро с потребление на два дрона, всеки с по кг еластичен експлозив С-4, когато президентът произнасяше тирада преди стотици униформени бойци по случай 81-годишнината от основаването на Националната армия, напомня АП. Властите обявиха, че безпилотните самолети били ориентирани против трибуната, на която се намираха Мадуро, брачната половинка му и членове на висшето управление на страната. При детонацията бяха ранени седем бойци. Военните съумяха да извадят от строя единия от дроновете, а другият се разруши в жилищен блок.

Thousands of Venezuelans rally to show their support for President Nicolás Maduro pic.twitter.com/n9ul23RENx

— China Xinhua News (@XHNews) August 7, 2018
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР