Пропалестинските демонстрации в Европа се натъкнаха на различни ограничения и

...
Пропалестинските демонстрации в Европа се натъкнаха на различни ограничения и
Коментари Харесай

Европа забрани пропалестинските демонстрации

Пропалестинските демонстрации в Европа се натъкнаха на разнообразни ограничавания и забрани.
За разлика от тях няма ограничавания или забрани за произраелски демонстрации и държавни чиновници вземат участие интензивно в манифестации, като ясно показват поддръжката си.

Ето обзор на обстановката в другите страни:

Кметът на София Йорданка Фандъкова забрани акцията, която е планувана да стартира в 16:30 часа на 13.10 пред НДК. Прокуратурата разгласи, че може да предприеме ответни дейности, при положение, че сходна акция се организира.

Обединеното кралство - Спор по отношение на развяването на знамето

Министърът на вътрешните работи Суела Браверман провокира неспокойствие, като загатна, че развяването на палестинското знаме или скандирането на лозунги за независимост, характерни за Палестина, може да не е законно, когато се прави с желанието да се „ популяризират терористични актове “.

Брейвърман акцентира какъв брой е значимо да се вземе поради подтекстът, в който се употребяват знаци по време на антиизраелски демонстрации.

Защитниците на гражданските свободи преглеждат директивата като опасност за главните права и свободи.

Франция - Забрана на демонстрациите

Полицейското ръководство на Париж забрани две идни пропалестински демонстрации, базирайки се на опасения за публичния ред.
Демонстрации се организираха в Лион и Марсилия макар възбраните, като се оповестява, че полицията е употребила сълзотворен газ, с цел да разпръсне протестиращи, носещи палестински флагове.

Активистите настояват, че рестриктивните мерки съставляват офанзива против свободата на изложение и събрания.

Акцията в Германия - Берлин е спряна

Митингът на взаимност с Палестина, плануван в Берлин, не беше позволен заради опасения за публичната сигурност. Властите блокираха събитието.

Холандия

Премиерът Марк Рюте разгласи, че кметовете ще се намесят в демонстрациите в поддръжка на Хамас, като изрази угриженост по отношение на антисемитските изрази и изказванията в поддръжка на Хамас по време на митингите.
Активистите трябваше да трансформират мястото на пропалестинския марш в Амстердам заради политически напън, като в същото време подчертаха значимостта на изразяването на взаимност с популацията в линията Газа.
Организациите на гражданското общество и правозащитните групи в цяла Европа жигосаха рестриктивните мерки като офанзива против свободата на изложение и събрания.
Те настояват, че ограниченията усилват антипалестинския напън и попречват способността да се покаже поддръжка за законните желания на палестинците, в това число правото им на самоопределяне.

Израелските сили започнаха продължителна и мощна военна акция против линията Газа в отговор на военна атака на палестинската формация Хамас в израелски територии.

Конфликтът стартира, когато Хамас стартира интервенция " Наводнението Ал-Акса " - многостранна изненадваща офанзива, включваща бараж от изстрелвания на ракети и навлизане в Израел по суша, море и въздух. Хамас съобщи, че това е възмездие за щурма на джамията Ал-Акса в окупирания Източен Йерусалим и възходящото принуждение от израелските заселници против палестинците.

В отговор израелските военни започнаха интервенция " Железни мечове " против цели на Хамас в линията Газа.

Този отговор се разшири до прекъсване на доставките на вода и електричество за Газа, което в допълнение утежни изискванията на живот в регион, който е под осакатяваща блокада от 2007 година насам.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР