Промяната не е на Продължаваме промяната или на Демократична България,

...
Промяната не е на Продължаваме промяната или на Демократична България,
Коментари Харесай

``Промяната не е на ПП или на ДБ, а на цялата демократична общност`` -

Промяната не е на Продължаваме промяната или на Демократична България, а на цялата демократична общественост, която би трябвало да е единна, с цел да успее, сподели пред бТВ депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев. 

Той се надява " Продължаваме промяната " този път да проявят зрялост и да одобряват предлагането на “Демократична България ” за предизборна коалиция на всички сили на митинга.

По думите му предходната година е било разбираемо Политическа партия да вземат участие независимо на изборите, тъй като това е било първото им явяване, само че в този момент заплахата е страната да навлезе в серпантина от рецесии. 

Мирчев подсети, че " Демократична България " до последно е правила опити за сформиране на държавно управление на разсъдъка в отиващото си Народно заседание, което да може да преведе страната през енергийната и останалите надвиснали над страната рецесии. Незрялото политическо държание на множеството партии в Народното събрание обаче е провалило тази опция и слага въпроса пред всички какво ще се случи след изборите.

“Притеснява ме същински какво ще се случи със страната ми, в която живеят децата ми. И освен за това дали ще има газ - България е една от минимум подвластните в това отношение в Европа - тормозя се след тези избори България да не завие геополитически в посока, която ще ни върне доста години обратно ”, сподели депутатът от Демократична България.

Според него, ако служебното държавно управление възвърне договарянията с " Газпром ", това ще покаже, че България може да се наведе пред Русия, само че няма да ни реши казуса, " просто тъй като Путин стопира газа когато реши ".

Има доста варианти - и за Египет, и бартер, и енергийният министър работеше по всички тях. Но връщането към " Газпром " няма да реши въпроса, даже ценово, добави Мирчев. 

" От 26 април, когато " Газпром " едностранно ни спря газа, доставките за бизнеса не са спирали и за миг. Чирен е по-пълен от преди, въпреки и не по-пълен от газохранилищата в Германия ”, сподели Мирчев. И добави че, Унгария, която има огромен контракт с " Газпром ", все пак заплаща един от най-скъпия газ в Европа. Затова вероятно възобновяване на връзките на България с " Газпром " няма да ни помогне. А и настоящ контракт не пречи на Кремъл стопира газа на страни от Западна Европа ", разяснява депутатът.

Според него дали ще има газ в идващите месеци, зависи от служебното държавно управление. " За да има газ за зимата, някой би трябвало да отиде при Ердоган, да вземем за пример и да се разбере с него, че несъмнено количество газ от Иран или Турция може да мине през България ”, сподели Мирчев.

Досегашното държавно управление е можело за двата месеца след края на април само да прави краткосрочни контракти, а са нужни дълготрайни.

Депутатът отхвърли като нечиста сделка изказванията, че няма по какъв начин газ, докаран с танкери, да се докара до потребителите у нас.

Единствено въпрос на цена е по какъв начин газът ще стигне до България, сподели Мирчев. И прикани, в случай че е имало проблеми с избрани доставки и медиатори, способените органите да проверяват, а не това да се употребява за предизборна изразителност.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР