Промяна в цената на предлаганата таксиметрова услуга в рамките на

...
Промяна в цената на предлаганата таксиметрова услуга в рамките на
Коментари Харесай

Общинският съвет актуализира цените за таксиметров превоз на територията на Община Русе

Промяна в цената на предлаганата таксиметрова услуга в границите на Община Русе желаеха заинтригуваните таксиметрови превозвачи.

Основен претекст за желаните промени в цените са покачването на цените на горивата, разноските за поддръжка на колите, повишаването на застраховките и техническите прегледи, цената на труда, както и събитието, че същите не дават отговор на пазарната реалност в гр. Русе.

Темата беше разисквана и на непрекъснатата комисия по Комунални действия, превоз и сигурност на придвижването към Общинския съвет, която прегледа постъпилото предложение за смяна на цените.

По време на съвещанието на Общинския съвет Пламен Цветков предложи минималната цена да остане същата като за 2022 година Като аргумент Цветков посочи, че при висока долна граница липсва мотивация на превозвачите да търсят по-малко енергоемки коли, с цел да излиза по-малка себестойността на изминат км. В допълнение минималната цена в Русе е най-висока спрямо доста градове в България.

Съветниците поддържаха предлагането на Пламен Цветков.

Актуалните цени към 1 януари 2023 година за таксиметров транспорт на пасажери за един километър пробег на територията на Община Русе са, както следва:
Минимални цени: Дневна цена – 0.89 лева.; Нощна цена – 0.99 лева.Максимални цени: Дневна цена – 1.50 лева.; Нощна цена – 1.80 лева.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР