Варненският Окръжен съд допусна предаването на 42-годишен мъж, който се

...
Варненският Окръжен съд допусна предаването на 42-годишен мъж, който се
Коментари Харесай

Окръжен съд – Варна предаде българин, издирван с Европейска заповед от властите във Франция

Варненският Окръжен съд позволи предаването на 42-годишен мъж, който се търсен с Европейска заповед за арест от управляващите във Франция. Там против него тече следствие за съпричастност към четири закононарушения – владеене на механически средства и компютърни стратегии за подправяне на платежни банкови средства, присъединяване в проведена незаконна група, опити за машинация и измами. В заповедта за арест от съда в Лион е посочено, че закононарушенията са осъществени при рецидив и се санкционират с 10 години отнемане от независимост.

В правосъдното съвещание във Варненския областен съд, желаното лице съобщи, че не желае да бъде излъчено непринудено на молещата страна и няма да се възползва от плануванаъа ускорена процедурна. 42-годишният мъж съобщи, че не се отхвърля от правилото на особеността – не може да бъде съден за други закононарушения, с изключение на за тези, за които се желае предаването му.

Тричленният състав на Варненския областен съд реши, че настояването на френските управляващи дава отговор на всички законови условия. Изпълнено е изискването закононарушенията, за които е преследвано лицето, да се санкционират и съгласно нашия Наказателен кодекс. Молещата страна е дала гаранции, че при наказание, българинът ще бъде върнат в родината си за изтърпяване на наложеното наказване. Съдебният състав реши, че не са налице изискванията за отсрочване или отвод на несъблюдение на ЕЗА, заради което позволи предаването на 42-годишния мъж на френските управляващи

Решението предстои на инспекция от Апелативен съд-Варна по тъжба на лицето и неговия бранител или по митинг на прокурора в 5 - дневен период, оповестиха от пресентъра на ВОС.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР