Промяна в наредбата за сградната инсталация поиска омбудсманът Диана Ковачева

...
Промяна в наредбата за сградната инсталация поиска омбудсманът Диана Ковачева
Коментари Харесай

Диана Ковачева: Трябва промяна в наредбата за сградна инсталация

Промяна в наредбата за сградната апаратура изиска омбудсманът Диана Ковачева от министъра на енергетиката Александър Николов във връзка тъжби на жители против високи и неразбираеми сметки за топлоенергия. Недоволството на потребителите е основателно, защото те нямат опция сами да ревизират коректността и правилността на образуване на отговорностите за сградна апаратура.

В тази връзка считам, че е належащо да се извърши ефикасен разбор на Наредбата за топлоснабдяването, като се разпознават проблемите, които произтичат от нея написа омбудсманът до енергийния министър. Ковачева откроява някои от тези проблеми: - не се понижава конфигурираната мощ с мощността на радиаторите, за които има нулев доклад за отчетния сезон, при пресмятане на количеството сила от сградната инсталация; - липсват правила и методика за действително премерване на количеството топлинна сила, отдадена от сградната апаратура.

Омбудсманът счита още, че е под въпрос дали са правилни рестриктивните мерки, според които определената от общото заседание на етажните притежатели стойност за % сградна апаратура не може да бъде по-малка от 20% и по-голяма от 40% от количеството топлинна сила за отопление на здания - етажна благосъстоятелност.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР