Промоутърът на Кубрат Пулев Кале Зауерланд коментира ситуацията с пропадналия

...
Промоутърът на Кубрат Пулев Кале Зауерланд коментира ситуацията с пропадналия
Коментари Харесай

Зауерланд: Ще направим Кубрат световен шампион!

Промоутърът на Кубрат Пулев Кале Зауерланд разяснява обстановката с пропадналия конфликт за международната купа против Антъни Джошуа, който трябваше да се състои на 28 октомври в Кардиф.

Пулев получи контузия, която ще го попречва да вземе присъединяване в мегадвубоя на „ Принсипалити стейдиъм “. За сметка на това Джошуа ще се изправи против Карлас Такам, който е идващият кандидат за коланите.

Зауерланд обаче изрази убеденост, че той и отборът му ще съумеят да изведат най-хубавия български боксьор до международния връх.

„ Първо е трагично за Кубрат, както и за тима – доста разочароващо и тъжно. Мина година откогато той победи в последния мач от елиминациите по път за купата Дерек Чисора, боксира се 2 пъти в България и в последната седмица на спаринг, той е получил травма. Тя е скъсване на пекторалиса – мускул, който е на гърдите – свърза рамото с гръдния панер. Кубрат към момента искаше да се бие и да продължи да тренира, само че докторите на практичка му не разрешават. Нямахме избор и отменихме присъединяване му “, разяснява Кале Зауерланд пред NOVA.

„ Разбрахме през вчерашния ден за травмата, приказвах с лекарите през вчерашния ден следобяд за окончателната диагноза. Контузията е скъсване на пекторалиса. Всъщност това даже не е толкоз тежка травма, възобновяване лишава 4 седмици и той може да бъде във форма напълно скоро, само че за мача към този момент е прекомерно късно. Сега ще се опитаме да приказваме със международните федерации и да сме сигурни, че всичко е ок. Ще се опитаме да го запазим в ранглистата и да подсигурим по най-бързия метод нов мач за купата, защото той е формален кандидат. Ситуацията е крачка обратно, само че ще се опитаме да го запазим като номер 1 “, продължи промоутърът.

„ За дуела с Джошуа - това не е непринуден контракт, той е по правилото, че Кубрат е наложителен кандидат. Така че би трябвало да бъде съобразено с разпоредбите на IBF. Говорих с промоутъра на Джошуа - Еди Хърн, нощес и обсъждахме разновидността за нов мач още идната година, само че несъмнено техният фокус в този момент е върху идния дуел с Карлос Такам, който е идващ кандидат. “

„ Работим да запазим Кубрат преди всичко, само че ще знаем повече през идващите дни. Той не е направил нещо неправилно – тренираше, направи добър лагер, аз приказвах с треньора му Ули Вегнер и той беше доста удовлетворен. Трагично е, само че това е спорт. И в спорта това се случва. Сега като тим ще подходим по най-хубавия метод. Правили сме го преди, ще го създадем още веднъж. Надявам се още тази година да забележим Кубрат в доста огромен мач. “

„ Когато имаш шоу със 70 хиляди фенове, обикновено е да се подсигуриш. Аз бих направил същото на мястото на Еди Хърн. Ако има късмет да се боксира за WBO купата, ще го направи. Нашата цел е не толкоз мач с Джошуа, а международна купа. Ще стигнем там, не се тревожете. Ще създадем Кубрат международен първенец “, приключи Кале Зауерланд.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР