Промишленото производство се свива през април с 2% в сравнение

...
Промишленото производство се свива през април с 2% в сравнение
Коментари Харесай

Промишленото производство се свива

Промишленото произвеждане се свива през април с 2% спрямо март. На годишна база понижението е 0,8%, демонстрират данни на Националния статистически институт (НСИ).

През април 2018 година понижение по отношение на предходния месец е записано в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 6,4%, в преработващата индустрия - с 2,1% и в добивната индустрия - с 0,6%.

По-значителен спад в преработващата индустрия се следи при: производството на железни произведения, без машини и съоръжение - с 12,5%, производството на хранителни артикули - със 7,4%, производството на компютърна и информационна техника, електронни и оптични артикули - със 7%, обработката на кожи; производството на обувки и други произведения от обработени кожи без косъм - с 6,2%.

Ръст е регистриран при: производството на тютюневи произведения - с 4,6%, производството на дървен материал и произведения от него, без мебели - с 4,3%, производството на машини и съоръжение с общо и особено предопределение - с 4%, производството на коли, ремаркета и полуремаркета - с 3,5%.

На годишна база спад на промишленото произвеждане, изчислен от календарно изгладените данни, е регистриран в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 3,6%, в добивната индустрия - с 2,4% и в преработващата индустрия - с 1,1%.

По-значително понижение в преработващата индустрия по отношение на миналата година се следи при: производството на железни произведения, без машини и съоръжение - с 24,8%, производството на тютюневи произведения - с 19,2%, производството на химични артикули - с 9,8%, производството на облекло - с 9,2%.

Увеличение е регистрирано при: производството на транспортни средства, без коли - с 55,9%, производството на коли, ремаркета и полуремаркета - с 22,9%, ремонта и инсталирането на машини и съоръжение - с 15,4%, производството на лекарствени субстанции и артикули - с 13,7%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР