Промишлените поръчки в най-голямата европейска икономика са намалели повече от

...
Промишлените поръчки в най-голямата европейска икономика са намалели повече от
Коментари Харесай

Германските промишлени поръчки намаляха повече от очакваното

Промишлените поръчки в най-голямата европейска стопанска система са намалели повече от предстоящото през август, като наклонността продължава. Те са повлечени от спада на поръчките от еврозоната, където фирмите се борят с енергийна и инфлационна рецесия, съобщи Reuters.

Новите поръчки в производството са намалели с 2,4% на месечна база на сезонно и календарно поправена база, заяви федералната статистическа работа. Вътрешните индустриални поръчки са намалели с 3,4%, а тези от еврозоната с 3,8%, сочат данните.

Все отново има и някои положителни вести, защото статистическата работа доста преразгледа показанията си за юли, от известия по-рано спад от 1,1% до 1,9% напредък. И без да се вземат поради променливите огромни поръчки, индустриалните поръчки регистрират растеж от 0,8% през август по отношение на предходния месец.
 Германия строи нови газови терминали, които да заменят съветските тръбопроводи
Германия строи нови газови терминали, които да заменят съветските тръбопроводи

Въпрос на време е страната да бъде самостоятелна от съветски горива

Инфлацията в Германия се намира на най-високото си равнище от повече от четвърт век през септември, движена най-вече от все по-високите цени на силата, оповестяват международните организации. Потребителските цени са се нараснали с 10,9% на годишна база, заяви Федералната статистическа работа.

Проучване на Reuters измежду анализатори предвижда растеж от 10%.

Нарастващите цени на силата, подтиквани от намаляващите доставки на газ от Русия, тласнаха инфлацията до върхове, невиждани от десетилетия. А голямата загуба на потребителска покупателна дарба усилва вероятността криза.

Позовавайки се на скока при цените на газа, четири водещи немски стопански института понижиха съвсем на половина прогнозата си за стопански напредък за най-голямата стопанска система в Европа за тази година. За 2023 година прогнозата също е понижена - от 3,1% на 0,4%.
 Инфлацията в Германия е най-висока от 25 години насам
Инфлацията в Германия е най-висока от 25 години насам

Ръстът през септември е 10 процента
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР