Променят начина по, който мислим Големите медийни гиганти използват всичко възможно,

...
Променят начина по, който мислим
Големите медийни гиганти използват всичко възможно,
Коментари Харесай

4 стряскащи истини за медиите в днешно време

Променят метода по, който мислим

Големите медийни колоси употребяват всичко допустимо, с цел да доближат до нас. Индиректният маркетинг, както и директният маркетинг е тяхната мощ. Колко билборда минахте по пътя си за работа/училище/вкъщи през днешния ден? Колко реклами сте гледали през днешния ден? Колко реклами се появиха в ъгъла на компютъра ви през днешния ден? Тъжно е, само че истината е, че медиите преднамерено употребяват тези маркетингови тактики, с цел да доближат до вас и да трансформират метода, по който мислим.

Медиите въздействат на визията ни за хубост

Знаете ли, че „ поколението на MTV “ се състои от към 71 милиона младежи и че 69% от девойките признават, че моделите  влияят на визията им за идеалния облик на тялото? Най-уязвимата възрастова група са младежите и  хората от 18 до 30 години. Те се смятат за най- лесни за манипулиране, тъй като са като добитък и просто следват стадото.

Повторението и въздействието

Те се концентрират върху повторението: повторението е ключът към вграждането в мозъка и подсъзнанието ни. Помислете за това: за какво McDonalds е толкоз известен и прочут? Защото маркетинговата тактика е толкоз точна – те популяризират на всички места всеки ден за всичко. Ако не вярвате какъв брой мощно е повторението, потърсете в Гугъл „ видео на деца, разпознаващи маркетингови марки “ и ще попаднете на доста видеоклипове и публикации, които приказват за въздействието на повторението. Тези елементи от информация илюстрират по какъв начин децата изключително разпознават единствено „ главните “ марки.

Медиите крият истината от нас

Независимо дали вярвате или не, медиите крият доста от нас. Има доста неща, които не се разискват намерено с обществеността, има доста неща, които медиите измислят, с цел да вършат пари, и има доста неща, които медиите предизвикват, тъй като желаят да ни управляват. Също по този начин те отклоняват вниманието на аудиторията си от нещата, които не желаят ние да разберем и запълват наличието си с много ненужна информация. Така те могат да основават неправилно мнение на хората за дадената обстановка или вест.

Инфо: pixabay/dmb.ca

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР