променя водачи, а лидерите на Продължаваме промяната, Бойко Борисов, Корнелия

...
променя водачи, а лидерите на Продължаваме промяната, Бойко Борисов, Корнелия
Коментари Харесай

Листите в София: "Демократична България" сменя водачи, отново Борисов срещу Ицо Хазарта

трансформира водачи, а водачите на " Продължаваме промяната ", Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Христо Петров - Ицо Хазарта са още веднъж там. Така наподобяват листите на главните политически сили в София преди изборите на 2 октомври. До 17 часа през днешния ден бе крайният период за тяхната регистрация.

Традиционно най-оспорвана наподобява борбата в 25-и многомандатен изборен регион, където се организира лидерската борба.

На последните избори (провели се на 14 ноември 2021 г.) резултатите в София бяха изненадващи. " Демократична България " (с обичайно мощно наличие в столицата) загуби и в трите региона, където най-вече гласове завоюваха от " Продължаваме промяната " с водачи, които в този момент резервират. Втори тогава бе ГЕРБ, която прави една промяна. Битката за най-вече мандати

В 23 МИР, който обгръща южните и югоизточни региони на София, ще се разпределят 16 мандата.

Бившият вицепремиер Асен Василев води листата на " Продължаваме промяната ", следван от Николай Денков и Настимир Ананиев. На предходните избори подгласник на Василев бе още веднъж Ананиев, както и Иван Христанов, който в този момент се концентрира върху водачеството в Плевен.

Листата на ГЕРБ-СДС води водачът на по-малката партия в обединението Румен Христов. След него са Александър Ненков, младежът Николай Алгафари, Александър Иванов и Асен Балтов. Тук смяната е по отношение на бивщият шеф на " Пирогов ", който на предходните избори бе втори в листата.

Листата на " Демократична България " повежда досегашният министър на правораздаването Надежда Йорданова. На изборите през ноември предходната година отпред на тази листа беше ръководителят на " Демократи за мощна България " Атанас Атанасов. Тогава Йорданова беше едвам четвърта в листата с кандидат-депутати на " Демократична България " и поради слабия резултат на обединяването тя не стана народен представител. В листата я следват Кристина Петкова от ДСБ, някогашният министър на електронното ръководство Божидар Божанов, Зорница Стратиева и Георги Ганев.

За " Българска социалистическа партия за България " още веднъж лидер на листата е досегашният министър на туризма Христо Проданов, а след него са Георги Ангелов и Велизар Енчев. От челните места смяната по отношение на предходните избори е изпадането на Благовест Кирилов, който бе назначен за заместник-министър на ръководството в служебното държавно управление на Гълъб Донев.

Водачите измежду листите на останалите партии са Едиз Саидов (ДПС), който до момента не е бил народен представител, Николай Дренчев ( " Възраждане " ), Ива Митева ( " ИТН " ), Мая Манолова ( " Изправи се, България " ), както и някогашният длъжностен министър на спорта Даниела Дашева ( " Български напредък " ).

Христо Иванов против Кирил Петков, и нов лидер от ГЕРБ в центъра

В 24 МИР са регионите Възраждане, Искър, Кремиковци, Оборище, Подуяне, Сердика, Слатина и Средец. От него се получават 12 мандата.

Листата на ГЕРБ води Тома Биков, след него е юрист Рая Назарян, Евгения Алексиева и Георг Георгиев. Тук Биков е привилегирован за сметка на заместник-председателя на партията Даниел Митов, който беше лидер на предходните избори.

Листата на " Продължаваме промяната " води Кирил Петков, а като негов подгласник отпада Лена Бориславова, която към този момент съобщи, че няма да се кандидатира за народен представител. След него са Петър Петров, Андрей Цеков и отцепника от " ИТН " Георги Георгиев.

" Демократична България " прави смяна и вместо Владислав Панев слага отпред на листата в региона Христо Иванов, който предходната година не беше лидер в София, а в Пловдив и Велико Търново, където се изправи против Делян Пеевски. След Иванов в листата са Борислав Сандов, Стоян Михалев, Мартин Димитров, Веселин Калановски. Те заместват Иво Божков (нареден на последна позиция), Ивайло Мирчев и Таня Андреева. Доскорошният народен представител Мирчев е лидер в Бургас и Разград.

Българска социалистическа партия оставя Георги Свиленски като лидер на листата в региона, следван от Aлександър Димитров, Стефан Стоилов и Александър Колев.

Листата на води Ертен Анисова (досега не е била депутат), на " Възраждане " - Петър Петров, а Любомир Каримански ще опита да завоюва гласове за " ИТН ". Листата на " Български напредък " води водачът на партията Стефан Янев.

Борисов против Ицо Хазарта - епизод 2

В 25 МИР - Банкя, Връбница, Илинден, Красна поляна, Люлин, Надежда, Нови Искър и Овча Купел се разпределят 14 мандата.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обичайно повежда партията си, като още веднъж против него ще е Христо Петров - Ицо Хазарта от " Продължаваме промяната " и Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия.

Христо Гаджев, Анна Александрова и Лъчезар Иванов още веднъж са идващите имена в листата на ГЕРБ, а в тази на партията, спечелила последните избори следват Калина Константинова, Венеция Нецова - Ангова, Цветелина Симеонова - Заркин.

В 25 МИР в София отпред на листата на " Демократична България " този път ще бъде съпредседателят на " Зелено придвижване " Владислав Панев. На предходните избори лидер беше Елисавета Белобрадова. Тя няма да бъде отпред на нито една листа, е решило обединяването, като е сложена на четвърто място в региона. На второ е Бонка Василева, а след нея - доктор Александър Симидчиев.

Председателите на " Възраждане " Костадин Костадинов и Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки също се включва в така наречен " лидерска борба " в региона. От останалите партии водачи ще са дългогодишният народен представител и някогашен министър на труда и обществената политика Хасан Адемов (ДПС), някогашният заместник-министър на енергетиката Пламен Данаилов ( " ИТН " ), както и различен някогашен зам.-министър на енергетиката Георги Самандов ( " Български напредък " ).

В региона като самостоятелен претендент в напреварата се включва някогашната певица Луна Йорданова, която взе участие и в последните президентски избори.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР