Промените в Закона за корпоративното подоходно облагане бяха приети днес

...
Промените в Закона за корпоративното подоходно облагане бяха приети днес
Коментари Харесай

Промените в Закона за корпоративното подоходно облагане минаха на първо четене

Промените в Закона за корпоративното подоходно облагане бяха признати през днешния ден (20 януари) на първо четене в Народното събрание. 148 народни представители гласоподаваха " За " законопроекта, " срещу " нито един, а 13 се въздържаха.

Промяната в Закона за корпоративното подоходно облагане се постанова поради нуждата от цялостно въвеждане в националното данъчно законодателство на Европейска инструкция за определяне на правила против практиките за отбягване на налози, които директно засягат действието на вътрешния пазар.

Депутатът от " Възраждане " Цончо Ганев  изрази неодобрение от влизането в действие на законопроекта със задна дата, каквото е условието на европейската инструкция. " Ако някой счита, че е обикновено да слага, каквато и да е европейска инструкция над нашата Конституция, не му е мястото в тази зала ", сподели още Ганев.

Кристиан Вигенин съобщи, че от време на време по изключение Народното събрание е приемало закони, които да влизат в действие със задна дата.

Председателят на бюджетната комисия и народен представител от " ИТН " Любомир Каримански изясни, че има опция тематиката да бъде отнесена към Конституционния съд. " Това, което през днешния ден ще приемем не е във щета на българските жители и компании ", съобщи още той.

От " Продължаваме промяната " обявиха, че групата поддържа оферти законопроект. Законът има за цел да се вкарат налагани от правото условия от Европейски Съюз и да се усъвършенства българското данъчно законодателство, разясниха депутатите от " Политическа партия ".

Народните представители одобриха на първо четене и промени в Закона за акцизите и данъчните хранилища. " За " законопроекта гласоподаваха 128 народни представители, 10 - " срещу " и 14 " - въздържали се ". Предложенията в закона целят да се хармонизира националното законодателство с условията на европейска инструкция, като се откри баланс сред нуждата да се улесни законната трансгранична търговия и нуждата да се обезпечи реализирането на ефикасен надзор и мониторинг за събиране на акцизните отговорности.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР