Промените в мярката за запазване на заетостта, известна като 60

...
Промените в мярката за запазване на заетостта, известна като 60
Коментари Харесай

Правителството одобрява промени в мярката 60 на 40

Промените в мярката за опазване на заетостта, известна като 60 на 40, ще бъдат признати от служебното държавно управление през днешния ден. Постановлението ще важи със задна дата от първи юни.

Мярката се удължава с 2 месеца - за юни и юли, като общият бюджет е 120 милиона лв., само че при стеснен обсег.

Държавата ще изплаща 60 % от заплатите и осигуровките единствено за работещи в предприятия със спад в оборота над 40 %. Фирмите с понижен оборот от 30 % ще получават 50 на 100 от нужните средства.

До момента от мярката се възползваха предприятия при спад в оборота от 20 на 100.

При разискването на измененията със обществените сътрудници преди дни служебният финансов министър Асен Василев разяснява, че мярката става по-добра.

„ Тя стартира да концентрира помощта към бизнесите, които са в действителност ударени от рецесията. За другите бизнеси, които са по-леко наранени, както знаете, пуснахме стратегия „ Възстановяване “ с 2,5 милиарда лв. портфейл, която е много по-голяма, от това, което бюджетът може да си разреши “, сподели той.

Министрите ще одобрят и спомагателен трансфер по бюджета на Министерството на околната среда и водите, както и спомагателни разноски за стипендии на докторантите от държавните висши учебни заведения и научни организации. Ще бъде променен и допълнен правилникът за използване на Закона за чужденците.

След края на съвещанието ще има брифинг на министри по тематиката за разходването на държавен запас без публични поръчки.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР