Промените в Конституцията влизат отново на първо четене в пленарна

...
Промените в Конституцията влизат отново на първо четене в пленарна
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат промените в Конституцията

Промените в Конституцията влизат още веднъж на първо четене в пленарна зала. Графикът на ръководещите планува да бъдат дефинитивно признати на 3 четения в ускорени периоди - до Коледа.

Поправките бяха прегледани на три публични разисквания. Сред текстовете, които ще бъдат обсъждани до последно са разпределението на местата в новия правосъден съвет, мандатите ръководителите на Върховния касационен и административен съд и основния прокурор и измененията с метода на съставяне на служебните държавни управления.

Беше решено да се уточняват текстове, свързани с функционалностите на основния прокурор и пълномощията на държавното обвиняване. Възможно е да отпадне и смяната в текста за избор на членовете на държавните регулатори - механизъм, поради който в последните дни сред сътрудниците във властта протича следващото напрежение. През октомври измененията в Конституцията не бяха признати на първо четене от депутатите. " За " тогава гласоподаваха вносителите ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, само че събраха единствено 161 гласа, а за конституционни промени са нужни 180 гласа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР