Промените в Конституцията, бюджетът, политиките, свързани с добрите знаци за

...
Промените в Конституцията, бюджетът, политиките, свързани с добрите знаци за
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Усилията ни водят към успех, хората усещат грижата за тях

Промените в Конституцията, бюджетът, политиките, свързани с положителните знаци за Шенген - всичко това ни дава убеденост, че напъните ни последователно водят към триумф, а хората усещат грижата за тях. Това съобщи министър-председателят акад. Николай Денков преди началото на постоянното държавно съвещание през днешния ден.

Премиерът се базира и на социологическите изследвания от последната седмица, които демонстрират, че българите гледат все по-уверено към бъдещето. За първи път от доста години ⅔ от хората се усещат щастливи, а повече от половината имат вяра, че 2024 година ще бъде по-добра за тях.

Повод за оптимизъм за идната година са и първите посетители, които акад. Денков посрещна в Министерския съвет през днешния ден - Игнажден. Преди началото на съвещанието своя привет и пожелания насочиха коледарчетата от 200 ОУ „ Отец Паисий “ в село Лозен, а преди този момент в постройката влязоха младите художници от Втора британска гимназия „ Томас Джеферсън “ и 49 ОУ „ Бенито Хуарес “.

Учениците и от трите учебни заведения вземат участие в действия по ползи, осъществени по националната стратегия „ Заедно в изкуства и в спорта “. „ Идеята на програмата е ясна - няма потребност да учиш в спортно учебно заведение, да учиш в художествено учебно заведение, с цел да бъдеш добър в другите спортове или в изкуството. Радвам се, че след две години програмата стана доста известна. Вече над 60,000 деца вземат участие в нея “, сподели министър председателят при откриването на изложбата. Той напомни, че програмата е основана преди две години от екипите на министерствата на образованието и науката и на финансите. Тогава акад. Денков бе отпред на Министерството на образованието и науката.

Програмата е изцяло безвъзмездна и дава опция в учебни заведения да бъдат привлeчени треньори, актьори, художници, които да работят дружно с децата по време на кръжоците им, осъществени по „ Заедно в изкуствата и в спорта “.

Министър-председателят изразни вяра изложбата на учениците да подкрепи за популяризирането на програмата и идната година в нея да се включат още повече деца.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР