Промените в глава Психично здраве от Закона за здравето поставят

...
Промените в глава Психично здраве от Закона за здравето поставят
Коментари Харесай

Стела Николова: С промените в глава “Психично здраве” от Закона за здравето ще защитим правата на една от най-уязвимите групи в обществото

Промените в глава " Психично здраве " от Закона за здравето слагат началото на дълго отлагана надпартийна промяна. Това съобщи от парламентарната естрада един от вносителите на законопроекта Стела Николова от " Продължаваме Промяната - Демократична България ". Промените бяха признати на първо четене в пленарна зала със 148 гласа " за ".

" С тези промени ще защитим правата на една от най-уязвимите групи в обществото. Дължим го на хората от повече от 20 години и се веселя, че с сътрудниците направихме всичко допустимо да се обединим по тази надпартийна тематика ", съобщи Николова.

С оферти законопроект се подсигуряват правата и запазването на човешкото достолепие на пациенти с психологични болести. Той не разрешава всякаква форма на грубо и унизително отношение. В допълнение се предлага пациенти с открито съществено нарушаване на психологичните функционалности да имат право да употребяват услугите на психотерапевт, правист и духовник. Ще бъдат основани и Комисии за психологично здраве към общинските препоръки на общините с работещи лечебни заведения за психологична помощ, центрове за психологично здраве и отделения към многопрофилни лечебни заведения.

" Трябва да продължим в същата посока по този начин, че да се погрижим за хората, които са попаднали в тази обстановка и да не получаваме повече отчети от Европейския комитет срещу изтезанията, че България е най-лошият образец. Важно е да създадем всичко допустимо за тяхното положително здраве и за нашето успокоение.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР