Промените в ансамбъла по художествена гимнастика вече, за които треньорът

...
Промените в ансамбъла по художествена гимнастика вече, за които треньорът
Коментари Харесай

2 от 5 гимнастички за Париж' 24 са подменени

Промените в ансамбъла по художествена гимнастика към този момент, за които треньорът Весела Димитрова се закани, към този момент са факт и петорката ни за олимпийските игри в Париж е в нов състав, оповестява СЕГА. Всъщност са сменени две от титулярните гимнастички, което е 40% от състава.

От ансамбъла, който се показа доста неубедително на международното състезание в Испания през м.г. и приключи на 12-то място в многобоя, са отпаднали Радина Томова и Женина Василева. На тяхно място са определени Маргарита Василева и Магдалина Миневска, които до момента бяха измежду запасите. Сред титулярките остават Камелия Петрова, София Иванова и Рейчъл Стоянов.

Новият състав на ансамбъла ни даже към този момент се показа в чужбина, като изигра демонстративно комбиниране с пет обръча по време на Гран при в Марбея, Испания.

Още след неуспеха на международното във Валенсия Весела Димитрова бе декларирала: " Ще ни се наложи да променим някои неща в подготовката, в работата, в състава, с цел да може да тръгнат нещата по-добре...На мнение съм, че би трябвало да играят най-хубавите, най-подготвените. Така че, който не се оправя по време на съревнование и в тренировките би трябвало да бъде сменен в името на тима. " Тя стартира по-късно тренировки с 10 състезателки, от които в последна сметка отся сегашния отбор (Камелия Петрова, София Иванова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Магдалина Миневска). Това ще са и състезателките, които ще показват България на игрите в Париж, където ансамбълът ще има тежката задача да се пази купата от Токио.

Иначе на надпреварата на Гран при в Марбея възторг направи Стилияна Николова, която завоюва многобоя с резултат от 132.169 т. (35.167 на обръч, 32.801 на топка, 33.434 на бухалки и 30.767 на лента). Втора остана Тахмина Икромова (Узбек) - 128.369 т., а бронзовият орден остана за международната шампионка Даря Варфоломеев (Гер) - 127.936 т. Другата ни представителка Ева Брезалиева остана на седмо място поради съществени неточности на лента. Тя събра 124.469 т. (33.834 на обръч, 31.167 на топка, 32.334 на бухалки и 27.134 на лента).

Днес са финалите на уреди. Стилияна Николова ще взе участие и на четирите финала, а Ева Брезалиева на три - обръч, топка и бухалки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР