Промени в Закона за здравето предвиждат диетичните програми вече да

...
Промени в Закона за здравето предвиждат диетичните програми вече да
Коментари Харесай

Само медицински лица ли трябва изготвят диети?

Промени в Закона за здравето плануват диетичните стратегии към този момент да бъдат изготвяни единствено от медицински лица. Досега хранителни режими изготвяха по-често хора, които се занимават със спорт.

Проф. Божидар Попов , ръководител на българската асоциация и диетика, разяснява в студиото на „ Тази заран “, че в закона са включени седем действия, които целят да подобрят здравословното положение на индивида. Последната от тях предлага помощ при лечебно недояждане и диететика. Според него Според него не е редно хора без нужното обучение да изготвят хранителни режими.

Проф. Попов разяснява, че е имал случаи, при които негови пациенти са спазвали диети, предписани от фитнес инструктори, и са идвали със съществени болести.

Фитнес инструкторът Кирил Танев призна, че в действителност има проблем с това, че доста хора изготвят диети без нужните пълномощия. По думите му сега най-малко два закона могат да бъдат приложени по този проблем.

Той разграничи два типа хранителни режими – при заболяване и за по-добра фигура. Танев изясни, че фитнес инструкторите изготвят режими на здрави хора, които желаят да подобрят формата си.

Инструкторът сподели още, че даже да бъде признат този закон, той няма да бъде спазван, тъй като никой не упражнява надзор.

Вижте целия диалог във видеото:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР