Промени в Наказателния кодекс трябва да осигурят адекватна защита на

...
Промени в Наказателния кодекс трябва да осигурят адекватна защита на
Коментари Харесай

Инж. Мирослав Маринов: Да се промени Наказателният кодекс в защита на горските

Промени в Наказателния кодекс би трябвало да обезпечат съответна отбрана на горските чиновници - това съобщи в изявление за БНР шефът на Изпълнителната организация по горите инж. Мирослав Маринов.
Над 300 са били систематичните извършители през предходната година . Има наказани бракониери, уточни той. Новото планувано наказване безплатен труд в интерес на обществото ще има предпазен и дисциплиниращ резултат, предвижда Маринов. То ще влезе в действие в края на актуалната година.

Проблемът е възприятието за безотговорност. Държавата не намира верните способи тези извършители да си платят санкциите. Събираемостта на актовете е 20% . “

„ Ние би трябвало да бъдем подкрепени от всички правоохранителни органи “, безапелационен е Мирослав Маринов. „ Трябва да се промени Наказателния кодекс с оглед съответна отбрана на нашите горски чиновници . “

Надеждите са новият състав на законодателния орган да бъде уверен в нуждата от тези промени, добави той.

 Снимка: БГНЕС

Истинските горски към този момент са доста малко, означи още Мирослав Маринов. Относно нападенията и заканите против горските чиновници инж. Маринов уточни, че за последните три години има регистрирани към 50 случая , само че в действителност са доста повече.

Гората какво е? Един магазин без ограда. Ако не се промени мисленето на хората, доста мъчно се опазва подобен запас. До всяко дърво не може да има горски чиновник “, разяснява Мирослав Маринов в предаването „ Преди всички “.

Бракониерските нападения не са присъщи за цялата страна, изясни още Маринов. По думите му има няколко конфликтни точки и места, където това се случва по-често. Едно от тези места е Разложката долина, а другото - Северозападът – в региона на Районната дирекция по горите - Берковица.

Законът разрешава на горските надзиратели и на горските стражари да носят и персонално оръжие, посочи инж. Мирослав Маринов.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР