Проливни дъждовезаляха голяма част от Маями, като оставиха автомобили в

...
Проливни дъждовезаляха голяма част от Маями, като оставиха автомобили в
Коментари Харесай

Проливни дъждове заляха Маями, затвориха местното летище

Проливни дъждове заляха огромна част от Маями , като оставиха коли в тапи и постановиха затварянето на учебни заведения и на летището във Форт Лодърдейл, съобщи Агенция Франс Прес.

По данни на Националната метеорологична работа във Форт Лодърдейл, крайбрежен град със 180 000 души население, за 24 часа са паднали 635 милиметра дъжд.

Това е съвсем два пъти повече от количеството вода , което сложи предходния връх през 1979 година

Дъждът провокира десетки тапи и наводни пътищата , водещи към оживеното интернационално летище във Форт Лодърдейл, като остави доста хора в невъзможност и наложи анулацията на голям брой полети, до момента в който летището не беше затворено изцяло.

Властите се надяваха да го отворят още веднъж , само че обявиха, че е належащо в допълнение отсрочване до петък, с цел да се отстранят водата и отломките от пистите.
Градът разгласи изключително състояние и помоли хората да бъдат търпеливи, до момента в който работи по отварянето на наводнените пътища.

Синоптиците предизвестиха за вероятни наводнения в столицата Маями, защото за четвъртък се предвиждат още дъждове, а земята към този момент е напоена. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР