Пролетна салата от глухарче по-корейски - определено предизвиква интересаНеобходими Продукти●

...
Пролетна салата от глухарче по-корейски - определено предизвиква интересаНеобходими Продукти●
Коментари Харесай

Пролетна салата от глухарче по-корейски

Пролетна салата от глухарче по-корейски - несъмнено провокира интереса

Необходими Продукти

● соев сос - 1 с.л.
● балсамов оцет - 1 с.л.
● гочугару - 1 с.л. надробен корейски чили на прахуляк
● сусамово масло - 1 с.л.
● зехтин - 1 с.л.
● мед - 2 с.л. или оризов сироп или сироп от захарно цвекло (малко малцова нотка върви доста добре)
● глухарче - към 200 г млади нежни листа

по избор


● сусамово семе
● зелен лук - на фини кръгчета или бял лук
● чесън - ситно настърган

Начин на подготвяне

Първо, пригответе дресинга (защото гочугару би трябвало да набъбне за малко за по-хубав цвят и повече аромат). В огромна купа за салата смесете всички съставки за дресинга до леко гъста консистенция. Слагаме настрани.

Измийте добре глухарчетата и отстранете увехналите елементи. Оставете да престои във вода с малко оцет за към 10 минути, тъй че листата да се освежат. Изплакнете още веднъж добре и изсушете.

Смесете деликатно с дресинга директно преди сервиране и по-късно пробвайте още веднъж, подправете, в случай че е належащо. По предпочитание прибавете нарязан пролетен лук или бял лук, както и чесън.

Тази салата с глухарче върви доста добре с чисто печено говеждо месо или риба. Или просто изсипете обилно количество от салатата върху купа ориз.

Съвети: Както всяка корейска гарнитура, тази пролетна салата от глухарче по-корейски се подправя много мощно (тъй като с нея се яде автентичен ориз) и не е предопределена като типична „ западна “ салата или като настрана ядене.

Дресингът може да се употребява и за други горчиви салати като Catalogna. С този дресинг постоянно фалшифицирам и салата с агнешко, рукола и ендивия. Но по-късно понижавам сладостта.

С балсамов оцет и зехтин като съставки, този дресинг, несъмнено, не е обичайната рецепта за Гутжури. Но средиземноморските съставки, изключително балсамикото, се съчетават добре с корейски усети и аз обичам да ги употребявам в корейски ястия.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР