Прокурорската колегия ще изслуша двама магистрати, чиито излязоха в т.нар.

...
Прокурорската колегия ще изслуша двама магистрати, чиито излязоха в т.нар.
Коментари Харесай

Топ прокурор и известен следовател - на изслушване покрай Нотариуса

Прокурорската гилдия ще изслуша двама магистрати, чиито излязоха в така наречен скандал " Нотариуса ". Това са апелативният прокурор на София Радослав Димов и следователят от Националната следствена работа Ясен Тодоров.

Заседанието е планувано за през днешния ден от 13:30 ч.

Димов " протече " в разказите на гръцки вложители, които са били жертва на класимеско рейдърство от групата към убития Мартин Божанов. Там един юрист съобщи, че му се е обадил глас, коййто се е показал за апелативния прокурор на София и е предложил да оправи неговита клиенти. Тук обаче надали ще има конспирация - както Клуб Z писа, самият юрист в показанията си е споделил, че е разпознал, че това не е гласът на Димов и е затворил.

Ясен Тодоров пък самичък изиска чуване в понеделник, откакто в края на предходната седмица в специфичната парламентарна комисия беше подаден материал, наименуван отчет, съдържащ имена на магистрати, за които се твърди, че са посещавали клуба SS, свързван с Божанов. И двамата отхвърлят да са били част от схемата, оповестява през днешния ден БНР.

Точка в дневния ред на постоянното съвещание на Прокурорската гилдия е и второто предложение за дисциплинарка против някогашния областен прокурор на София Невена Зартова. То е поради, съгласно прокуратурата, съзнателно нарушаване по отношение на формираното предишния май дело против издирвания бивш следовател Петьо Петров-Еврото, главен воин в аферата на Антикорупционния фонд " Осемте джуджета ".

Проверка на градския прокурор на София Илиана Кирилова посочила, че Софийската районна прокуратура не е била способена да води такова следствие, тъй като към него е прикачен и магистрат - Борислав Сарафов. Освен това то започва след доста забавно посещаване на Зартова в кабинета на основния прокурор Иван Гешев без задоволително данни за осъществено закононарушение, а очевидец № 1 е някогашната жена на Евврото - Любена Павлова, обезпечена персонално от Невена Зартова.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР