Прокурорската колегия на ВСС прекрати процедурата за подбор на последния

...
Прокурорската колегия на ВСС прекрати процедурата за подбор на последния
Коментари Харесай

Никой българин не ще да е прокурор при Кьовеши

Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет приключи процедурата за асортимент на последния - 10-и претендент за български европейски делегиран прокурор.

Причината е забавна:

" От 16.02.2022 година до 18.03.2022 година, в това число, заявки за присъединяване в процедурата не са постъпили ", оповестява уеб сайтът на Висш съдебен съвет.

Според калкулации на правния уебсайт началната заплата на европрокуррите би трябвало да е сред 5698 и 6402 евро месечно.

А невъзможността да попълним броя, отпусната ни за борци с измамите с евросредства, съответствува с доклада на Лаура Кьоеши за първата година на евопрокуратурата.

Както и Клуб Z писа, излъчването на български магистрати за европейската прокуратура, бе на няколко тура, течеше трудно и бяха върнатите 6 от общо 10 - " негативен " връх за всички страни членки.

Макар у нас да могат да вземат участие " магистрати ", т.е. - прокурори, само че и съдии, и следователи, всички те минават " филтър " през Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет. Тя пък се състои от кадровици - някогашни прокурори и един следовател, които би тябвало да не са подчинени на основния, само че удивително единомислено гласоподават с него.

Така на досегашните турове 11-те кадровици от Висш съдебен съвет (в момента 10) с лекост избираха тъкмо толкоз хора, колкото е квотата. Въпреки това обаче от Люксембург върнаха множеството.

Така България влиза във втората година от действието на невижданата Европейска прокуратура, без да е запълнила квотата си.

Първото дело у нас е против служител от Държавен фонд " Земеделие ", който получил подкуп на бензиностанция от фермер
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР