Прокурорската колегия на ВСС гласува оставката на апелативния прокурор на

...
Прокурорската колегия на ВСС гласува оставката на апелативния прокурор на
Коментари Харесай

Освободиха апелативния прокурор на София Радослав Димов

Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет гласоподава оставката на апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди с " персонален почетен знак - златен " и 1500 лв. за " проявен висок професионализъм, безупречно осъществяване на служебните отговорности и високи нравствени качества ".
По негово искане, Димов напуща и правосъдната система.

Преди гласуването той прочете послание прокурорите, в което изяснява повода за оставката си.

" Причината е, че здравословното ми положение се утежни доста през последните месеци, основно поради несъстоятелните нападки към мен и моите близки. Беше горделивост и наслаждение бъда ваш сътрудник и част от правосъдната система. Желая ви здраве, мощ и да продължите да се борите с несправедливостта ", сподели Димов.

Съдебните кадровици отложиха решението си дали да възстановят като следовател някогашния член на Съдебния инспекторат Александър Мумджиев. Той се проверява за непристойни дейности във Враца, а съгласно районния прокурор на града държанието му от преди седмица в локален хотел е в несъгласие с Етичния кодекс на магистрата и по тази причина той не има качествата да извършва длъжността " следовател ". Преди да вземат окончателното си решение, членовете на Прокурорската гилдия ще изслушат Мумджиев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР