Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) избра в петък

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) избра в петък
Коментари Харесай

Сарафов стана временен главен прокурор. Преди месец той не искаше да заема поста на Гешев

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) избра в петък досегашния заместител на основния прокурор и шеф на националното разследване Борислав Сарафов за краткотрайно изпълняващ длъжността на основен прокурор.

Това стана на изключително съвещание на колегията ден, откакто президентът за уволнението на предходния началник на държавното обвиняване Иван Гешев . Той беше препоръчан за освобождение от, откакто болшинството от членовете му гласоподаваха, че е уронил престижа на правосъдната власт, наричайки партиите в Народното събрание, настояващи за оставката му,.

Прокурорската гилдия избра Сарафов за краткотраен основен прокурор с 8 гласа „ за “ и единствено един „ срещу “, откакто той заявява единодушие да заеме поста. Само преди месец шефът на следствието сподели в изявление пред, че не желае да заема поста на Гешев.

„ Може би в този момент е моментът изрично да заявя, че не съм и не искам да бъда претендент нито за основен прокурор, нито да извършвам тази служба “, сподели Сарафов на 18 май.

Освен него, единодушие да бъдат назначени за краткотрайно изпълняващи длъжността на основен прокурор бяха декларирали и две от общо четирите досегашни заместнички на Гешев – Даниела Машева и Десислава Пиронева . Красимира Филипова беше отказала да бъде назначвана краткотрайно на поста, а Пламена Цветанова подаде оставка и бе
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР