Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет реши изборът на директор

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет реши изборът на директор
Коментари Харесай

Националната следствена служба ще има нов шеф на 9 ноември

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет реши изборът на шеф на Националната следствена работа да е на 9 ноември, оповестиха от Висш съдебен съвет.
Още по темата
Петгодишният мандат на сегашния шеф Борислав Сарафов, който е и заместник-главен прокурор по следствието, изтича на 18 декември тази година.

След гласуването основният прокурор Иван Гешев изрази опасенията си от конституционна рецесия след 3 октомври. На тази дата изтича мандатът на настоящия Висш правосъден съвет, а съставът на идващия е непопълнен, тъй като последният парламент не избра своите 11 представители в него. Ето какво сподели Гешев по този мотив, представен от:

" Директорът на Националната следствена работа се избира с 8 гласа. Към момента, при някои от хипотезите, Прокурорската гилдия може да не разполага с нужния брой членове, с цел да реализира законовите си пълномощия. Така че, аз откровено се надявам, че ще проведем незабавен избор на шеф на Националната следствена работа и че Висшият правосъден съвет, който и да е той, ще може да упражнява пълномощията си в цялостен размер. Или както се пошегува един сътрудник, в случай че възникне хипотезата, в случай че решите да си подадете оставката си, да няма кой да я одобри - това в границите на шегата, само че изобщо не са смешни нещата ".

Според разпоредбите за избор на шеф на Националната следствена работа, стимулирани оферти за кандидатури могат да се вършат от не по-малко от трима от членовете на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, както и от основния прокурор или от министъра на правораздаването в двете следващи съвещания, последващи днешното. Предложенията, както и претекстовете към тях се показват в писмена форма и след авансово документално единодушие от претендента и приложена кадрова информация по пример. В 7-дневен период от внасяне на предлагането, претендентът би трябвало да показа нужните документи по процедурата, както и писмена идея за работата си като шеф на Националната следствена работа, които ще бъдат оповестени на интернет страницата на Висшия правосъден съвет.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР