Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избира директор на националното

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избира директор на националното
Коментари Харесай

Прокурорската колегия на ВСС избира директор на Националната следствена служба

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет избира шеф на националното разследване. Мандатът на настоящия началник Борислав Сарафов изтича на 18 декември. Той е единствен претендент и, в случай че бъде определен, това ще му е втори мандат на този пост.

Според разпоредбите членовете на Прокурорската гилдия вършат преценка за професионалните и нравствените качества на претендента, управническата му подготвеност и други критерии. Всеки член на колегията може да изрази мнение, а с цел да има избор са нужни най-малко осем гласа.

На 26 септември кандидатурата на Сарафов за втори мандат бе препоръчана от основния прокурор Иван Гешев и трима членове на Прокурорската гилдия - Светлана Бошнакова, Огнян Дамянов и Йордан Стоев. Подкрепящите го напомнят, че той има над 26 години стаж в правосъдната система. Целият му професионален път е бил в прокуратурата и следствието, където е минал през всички равнища.

Малко откакто бе оповестена кандидатурата на Сарафов министърът на правораздаването Крум Зарков прикани следователите посредством Общо заседание да посочат също техен претендент. В началото на октомври Общото заседание на следователите от Национална следствена служба единомислещо застана зад Сарафов.

В концепцията си Борислав Сарафов разказва постигнатото в работата му като шеф на Национална следствена служба. Сред акцентите са увеличената натовареност, доста добра организация за работа, положително техническо застраховане. Ако бъде определен за втори мандат, Сарафов споделя, че ще обърне задоволително внимание на контролно-ревизионната активност на Национална следствена служба във връзка с окръжните следствени отдели.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР