Прокурори и следователи от Върховна касационна прокуратура, Специализирана прокуратура, Софийска

...
Прокурори и следователи от Върховна касационна прокуратура, Специализирана прокуратура, Софийска
Коментари Харесай

Прокурори и следователи участваха в семинар за използване на данни при разследване на сложни дела за финансови измами и корупция

Прокурори и следователи от Върховна касационна прокуратура, Специализирана прокуратура, Софийска градска прокуратура (СГП), Следствения отдел на СГП и Националната следствена работа, както и проверяващи служители на реда, участваха в семинар за потреблението на данни при следствие на комплицирани каузи за финансови измами и корупция, проведен от Департамента по правораздаване на Съединени американски щати. Форумът се организира в продължение на откритото обичайно съдействие сред Прокуратурата на Република България и Департамента по правораздаване на Съединени американски щати.

Лектори на семинара са опитни федерални прокурори.

Целта на форума е участниците да обменят опит в уменията за разбор – къде да търсят и по какъв начин да употребяват данни, тъй че да бъдат улеснени правоприлагащите органи да образуват и водят каузи с фактическа и правна трудност по случаи, които другояче биха могли да останат неразкрити или недоказани.

Представители на Департамента по правораздаването на Съединени американски щати, занимаващи се с следствие на измами, споделиха по какъв начин употребяват разбора на данни, с цел да разпознават и изградят сполучливи следствия. Представени бяха и проблеми, свързани с най-хубавите опит и практики, както във етапа на следствие, по този начин и в правосъдната фаза, при измами и каузи за корупция.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР