Прокуратурата във Видин разследва насилие над 4-месечно бебе. Момченцето постъпва

...
Прокуратурата във Видин разследва насилие над 4-месечно бебе. Момченцето постъпва
Коментари Харесай

Разследват насилие над бебе: 5-годишно дете е удряло братчето си с пръчка

Прокуратурата във Видин проверява принуждение над 4-месечно бебе . Момченцето постъпва първо във видинската болница на 10 май, където е доведено от 39-годишната му майка.

Бебето е имало рани и охлузвания по главата и тялото. По-късно излиза наяве, че положението му е по-тежко и превозено към столицата.

Момченцето е в „ Пирогов “ с заплаха за живота

„ Разследването е в начален стадий. До момента се знае, че е постъпил сигнал от СМП за постъпело на 10 май дете в тежко положение – със субдурален хематом, фрактури по черепа и охлузвания по лицето. Детето е откарано в „ Пирогов “. Незабавно е осъществено оглед на местопроизшествието “, сподели Райна Петрова, областен прокурор и представител на прокуратурата във Видин.

От думите ѝ стана ясно, че от вкъщи на бебето са конфискувани движимости – одеяло, дрешки и пръчка, по които има кръв . Проведени са и разпити. Образувано е досъдебно произвеждане за две закононарушения – за междинна телесна щета и за оставяне на детето без наставнически контрол.

Те са прикривани в продължение на десетилетие

„ Майката е оставила без контрол четири от петте си деца – на четири месеца, на година и половина, на четири и на пет години, с цел да отиде до магазина. Допуска се петгодишното детето да е наранило бебето . То е с умствени дефицити, чака се мнението на детска педагогическа стая “, сподели още прокурорът.

Майка не е арестувана.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР