Прокуратурата в Солун прикани полицията да проверява изказванията, че член

...
Прокуратурата в Солун прикани полицията да проверява изказванията, че член
Коментари Харесай

Прокуратурата в Солун разпореди разследване на антиваксър от нашумялата група „Пазители на Конституцията“

Прокуратурата в Солун прикани полицията да ревизира изявленията, че член на самозваната група „ Пазители на конституцията " е влезнал в граждански осведомителен център и е настоял да види документите за имунизация и резултатите от бързите проби на служителите, предава държавната информационна организация ANA-MPA.

Според докладите мъжът, откогато му е било отказано влизане в офиса, тъй като не е посочил нужният COVID-сертификат, е обвинил персоналния състав в реализиране на „ държавна измяна ", след което е траял да упорства да види техните документи и резултати.

В опит да успокои мъжа, шефът на центъра е посочил своя персонален документ за имунизация и лични данни. Миналата седмица антиваксъри от същата група вързаха и откараха началник на образователно заведение в Северна Гърция до локално полицейско управление.

Впоследствие 11 членове на групата бяха арестувани. В понеделник те се явиха пред прокурор. Заподозрените са упрекнати в отвличане, присъединение в банди, нарушаване на обществена услуга и нарушаване на ограничавания, предопределени да предотвратят разпространението на инфекциозни заболявания, припомня организацията.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР