Прокуратурата в Сърбия обяви, че няма доказателства COVID тестовете на

...
Прокуратурата в Сърбия обяви, че няма доказателства COVID тестовете на
Коментари Харесай

COVID тестовете на Джокович не са фалшифицирани, обяви сръбската прокуратура |

Прокуратурата в Сърбия разгласи, че няма доказателства Коронавирус тестванията на Новак Джокович преди Откритото състезание на Австралия по тенис да са фалшифицирани.

В няколко чуждестранни медии, измежду които Би Би Си и , се появи информация, че има подозрения в достоверността на тестванията. 

Световният номер 1 в тениса твърди, че е дал позитивен резултат на тест на 16 декември. На тази база е изискал позволение да влезе без ваксина в Австралия поради скорошното боледуване.

Проверката на цифровите данни за този тест обаче демонстрира друго. Ако това се окаже правилно, може да зародят нови визови проблеми за спортиста в Австралия, писа " Дер шпигел ".

Прокуратурата в този момент оповестява, че здравното министерство на Сърбия е удостоверило достоверността на резултатите от тестванията на тенисиста. Проучена е електронната база данни и заключението е, че и позитивният, и по-късният негативен резултат от 22 декември са достоверни.

Германската група за цифрови проучвания zerforschung счита, че някои цифрови данни хвърлят подозрение върху достоверността на позитивния тест. Сръбската система за тестване - както е всекидневно за такива стратегии - дава идентификационен номер на всеки тест. Номерът на позитивния тест на тенисиста, за който се твърди, че е взет на 16 декември, е 7371999. Но номерът на негативния тест от 22 декември има обаче e по-малък - с 50 000 позиции по-назад.

" Имаме съображение да допуснем, че номерата се задават поредно ", споделя IT специалист от zerforschung. 

Данните са двата теста бяха показани от юристите на Джокович пред съда в Австралия, с цел да защитят правото му да резервира визата си и да взе участие в шампионата. В последна сметка обаче съдът реши да анулира визата му и звездата напусна страната без да се включи в шампионата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР