Прокуратурата в Русе образува досъдебно производство за двата случая на

...
Прокуратурата в Русе образува досъдебно производство за двата случая на
Коментари Харесай

Образуваха досъдебно производство за насилието над младежи в Русе


Прокуратурата в Русе образува досъдебно произвеждане за двата случая на принуждение над младежи – единият от април тази година, а другият от 26 октомври.

Установен е причинителят, който е малолетен възпитаник от спортното учебно заведение в града, заяви окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Ще бъде извършено следствие за нанасяне на побой по хулигански подбуди, а за случая отпреди една седмица – и за обир с изнудване. Очаква се да бъде арестуван за 72 часа, като от прокуратурата ще изискат по отношение на малолетния юноша да бъде взета мярка „ задържане под стража “.

Проверката в осведомителната система на полицията демонстрира, че причинителят е имал сходни прояви на принуждение още от 2020 година. Има открито още едно лице, което е потърпевшо при побой нанесен от същия причинител, като сигналът ще бъде прибавен към към този момент формираното произвеждане.

Както bTV заяви през вчерашния ден, пред блока на причинителя се събраха към стотина младежи на митинг. На мястото имаше и полиция, с цел да се предотврати възможна ескалация на напрежението.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР