Прокуратурата в Рим ще поиска повдигане на обвинение срещу 27-годишния

...
Прокуратурата в Рим ще поиска повдигане на обвинение срещу 27-годишния
Коментари Харесай

Драскачът на Колизеумът ще лежи 5 години в затвора?

Прокуратурата в Рим ще изиска покачване на обвиняване против 27-годишния Иван Димитров, който предишния месец, благодарение на ключове, издълба името си и това на приятелката си в стена на Колизеума в Рим, оповестява италианската новинарска организация АНСА.

Срещу българина, който живее в Англия, са повдигнати обвинявания в опозоряване на културното завещание, за което е допустимо той да бъде наказан на затвор от две до пет години.

Той е бил разпознат, откакто управата на историческата забележителност е била предизвестена за случая от видеоклип, за който се твърди, че е сниман от двойката и оповестен в обществените мрежи. Впоследствие управата е уведомила полицията.

Оттогава са осъществени още два вандалски акта против 2000-годишния монтумент, съобщи Българска телеграфна агенция. 

В събота карабинерите в Рим оповестиха за 17-годишен немски възпитаник, заловен да дълбае нещо в стена на приземния етаж на амфитеатъра на Флавий.

Преди това 17-годишно момиче от Швейцария беше арестувано, откакто беше снимано да драска буквите си върху камък на античната сцена.

Видеото с екскурзианта, който драска с ключ по стена на Колизея, обиколи света, откакто беше публикувано посредством обществените мрежи от намиращ се покрай Иван американски екскурзиант. Именно с помощта на фрагментите италианските управляващи съумяха да стигнат до самоличността на мъжа.

27-годишният българин Иван Димитров е фитнес инструктор, който живее и работи в британския град Бристол. По-късно той се извини на италианската полиция. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР