Прокуратурата ще поиска от партньорските правоприлагащи органи конкретизиране на информацията

...
Прокуратурата ще поиска от партньорските правоприлагащи органи конкретизиране на информацията
Коментари Харесай

Прокуратурата: Срещу трима от санкционираните по закона "Магнитски" вече има производства



Прокуратурата ще изиска от партньорските правоприлагащи органи уточнение на информацията за корупционните практики, поради които бяха наложени наказания по Глобалния закон " Магнитски " на някогашния народен представител Делян Пеевски, намиращия се в Дубай Васил Божков, заместител -председателя на Бюрото за надзор на СРС Илко Желязков, Петър Харалампиев, някогашен ръководител на Агенцията за българите в чужбина, секретаря на организацията Красимир Томов и някогашния заместник-министър на стопанската система Александър Манолев, разгласи представителят на основния прокурор Сийка Милева:

" Голяма част от посочените условия евентуално стъпват на работата на прокуратурата на Република България и събраните от нея доказателства, част от които към този момент са показани в съда. Само българският съд може да каже дали едно лице е отговорно или не, тъй като презумпцията за невиновност е главен принцип на всяка демократична страна ".

В прокуратурата са формирани преписки против шестте лица, глобени от Съединените щати. Милева напомни, че против Божков, Томов, Харампиев и Манолев текат следствия или каузи.

Ще се ревизират остарели преписки, по които са били правени инспекции на Пеевски.

Проверка ще има и във връзка с Желязков.

Милева напомни, че против Божков, Харалампиев, Томов и Манолев от дълго време текат или следствия, или каузи :

" По отношение на лицето Пеевски през годините от страна на прокуратурата са били осъществявани редица инспекции. Предстои същите да бъдат оценени. Както във връзка с лицата Божков, Харалампиев, Томов, Манолев, Пеевски, по този начин и във връзка с лицето Желязков, ще бъде осъществена цялостна инспекция и разбор на посочените в отчета на Министерство на финансите на Съединени американски щати ".

По отношение на инспекцията на изказванията за противозаконни подслушвания на политици по време на митингите и след тях от предходната година Сийка Милева съобщи, че досега са разпитани 11 души. На този стадий не са открити нарушавания. Поискано е инспекция да извърши и Националното бюро за надзор на СРС-тата.

ПОВЕЧЕ ЗА НАЛОЖЕНИТЕ САНКЦИИ НА Съединени американски щати СРЕЩУ БЪЛГАРИ ВИЖТЕ и

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР