Прокуратурата ще изиска от МВР цялата информация за лицата от

...
Прокуратурата ще изиска от МВР цялата информация за лицата от
Коментари Харесай

Прокуратурата иска от МВР информация за лицата от списъка на Петков

Прокуратурата ще изиска от Министерство на вътрешните работи цялата информация за лицата от предоставения от министър- ръководителя Кирил Петков лист на възможни причинители на стопански и престъпни закононарушения. Това оповестиха от държавното обвиняване. От там прецизират, че разкриването на закононарушения е законовото обвързване единствено и само на изпълнителната власт. 
В 15 часа за разпит в прокуратурата се яви началникът на кабинета на премиера Петков Лена Бориславова. Тя е призована, тъй като е участвала на диалога на премиера с Иван Гешев. Бориславова пристигна с едно листче и сподели, че носи лист с имена. Потвърди две политически имена, които са в този лист - на депутата Делян Пеевски и на някогашния министър-председател Бойко Борисов и отхвърли да каже другите.

Не беше наясно какво чакат от нея от държавното обвиняване, само че описа, че в действителност тематиката за листата с хора, поради които през днешния ден се организират тези разпити, не е била акцент в диалога на премиера с основния прокурор в понеделник.
" Знаете, че сега на няколко фронта има офанзиви против дейностите на държавното управление, което ние възприемаме само и единствено като знак, че сме на прав път и че дейностите, които подхващаме, в действителност са ориентирани към това да се възвърне законността, справедливостта и институциите да стартират да правят своите дейности и отговорности, с които са натоварени по закон и Конституция ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР