Прокуратурата съобщи за хакерска атака срещу официалната си интернет страница.

...
Прокуратурата съобщи за хакерска атака срещу официалната си интернет страница.
Коментари Харесай

Прокуратурата съобщи за руска хакерска атака срещу страницата си

Прокуратурата заяви за хакерска офанзива против формалната си интернет страница. Това се споделя в известие на представителя на основния прокурор Сийка Милев а, оповестено във фейсбук.

„ Първоначалната информация сочи, че и в тази ситуация се касае за хакерска офанзива с източник Руската федерация “, написа Милева. Тя добави, че прокуратурата ще се самосезира и ще разпореди инспекция по случая на ДАНС и ГДБОП.

Милева свърза офанзивата с оповестените нови наказания по световния. Част от упрекнатите бяха свързани с съветското въздействие в България.

В листата на глобените лица попаднаха някогашният финансов министър и някогашен народен представител от ГЕРБ Владислав Горанов , някогашният енергиен министър и някогашен депутат от Българска социалистическа партия , упрекнатият в шпионаж в интерес на Русия водач на придвижване „ Русофили “ Николай Малинов и двама някогашни шефове на АЕЦ “Козлодуй ” - Александър Николов и Иван Генов . Всички те бяха са уличени в „ необятно присъединяване в корупционна активност в България “.

По-конкретно обвиняването за Овчаров е обвързвано с това, че неведнъж е взел участие в корупционни контракти в областта на енергетиката с съветски енергийни компании, получавайки подкупи и други облаги в подмяна на контракти с закрепена цена за съветски газ и нуклеарно гориво и контракти за поддръжка на АЕЦ „ Козлодуй “ .

Бившите шефове на АЕЦ „ Козлодуй “ Александър Николов и Иван Генов , който също беше народен представител от Българска социалистическа партия, са уличени в координирано с Овчаров приемане на „ комисиони посредством корупционно пренасочване на договорите за услуги за АЕЦ „ Козлодуй “ към личните си бизнес ползи “.

Съединени американски щати упрекват обвинения от българската прокуратура в шпионаж Николай Малинов , че е подкупил български арбитър “.

От държавното обвиняване оповестиха също, че в понеделник ще бъде изтънчено от ГДБОП, Главна дирекция „ Национална полиция “ (ГДНП), ДАНС, Национална агенция за приходите, КПКОНПИ, Агенцията по вписвания и други държавни органи да дават наличната при тях информация във връзка с лицата, включени в листата „ Магнитски “.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР