Прокуратурата разкри схемата на двамата обвиняемиОкръжна прокуратура – Русе внесе

...
Прокуратурата разкри схемата на двамата обвиняемиОкръжна прокуратура – Русе внесе
Коментари Харесай

Съдят двама мъже, точили чужди банкови карти в Русе

Прокуратурата разкри схемата на двамата обвинени

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителни актове против двама обвинени за прилагане на непознати банкови карти без единодушието на титулярите им.

Л.М. е предаден на съд за това, че на 12.04.2020 година в гр. Русе, лишил непозната движима движимост – мобилен телефон марка „ Сиоми “ на стойност 150 лв., от владението на В. Б. без неговото единодушие с желание незаконна да я присвои - закононарушение по член 194, алинея 1 от Наказателен кодекс. Той е обвинен и за това, че на 13.04.2020 година, в гр. Русе употребявал данни от платежен инструмент – банкова карта, без единодушието на титуляря В.Б. и от осъщественото закононарушение е получил сумата от 338,20 евро - закононарушение по член 249, алинея 1 от Наказателен кодекс.

В началото на 2020 година обвиненият снимал данните на дебитна карта на В. Б., с който били другари. Бил замислил да ги употребява, с цел да преведе по своя банкова сметка пари от картата на В.Б., чрез мобилния му телефон, с цел да получи СМС с код, разрешаващ банковата интервенция. На 12.04.2020 година, до момента в който двамата се разхождали в града, Л.М. взел мобилния телефон на В.Б. Пострадалият открил неналичието на телефона, потърсил го, само че не го разкрил. На идващия ден обвиненият употребявал телефона и данните от сниманата дебитна карта на В. Б. и наредил да бъде осъществен превод на сумата от 338,20 евро от банковата сметка на В. Б. на неговата банкова сметка.

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт и по друго наказателно производство-срещу М.А. за това, че на 07.07.2021г. в гр.Русе, в изискванията на продължавано закононарушение - петкратно, употребявал платежен инструмент - дебитна карта, без единодушието на титуляря, като от банкомат изтеглил 300 лв.. Обвиняемият е неведнъж осъждан. На 06.07.2021 година отишъл в дома на дядо си и до момента в който възрастният мъж бил отвън жилището, взел дебитната му карта и лист с ПИН кода. На идващия ден М.А. от банкомат изтеглил наличните в нея пари. На същата дата потърпевшият мъж отишъл до банкомат, с цел да изтегли пенсията си и открил неналичието на дебитната карта.

Предстои насрочване на делата за разглеждане от съда.

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България и член 16 от Наказателно-процесуален кодекс обвиненият се счита за невиновен до определяне на противното с влезнала в действие присъда.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР