Прокуратурата пресича работата на ГДБОП, смята ген. Атанас Атанасов.Струва ми

...
Прокуратурата пресича работата на ГДБОП, смята ген. Атанас Атанасов.Струва ми
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Прокуратурата пресича работата на ГДБОП

Прокуратурата пресича работата на ГДБОП, счита ген. Атанас Атанасов.

„ Струва ми се, че въпросът с обвинявания в оказване на напън от страна на шеф на ГДБОП е тенденциозен метод за дестабилизиране на дирекцията. “ Това разяснява съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов, който от през вчерашния ден е и началник на комисията по вътрешна сигурност в Народно събрание пред  бТВ.

По-рано през днешния ден повдигнаха обвиняване на шефа на ГДБОП Калин Стоянов. Софийската районна прокуратура го упрекна в опит да склони прокурор да наруши служебните си отговорности по производството за аферата " Хемус ".

Според Атанасов работата на оперативните служби е да разкриват закононарушенията, да основават обстановка, при която да могат да бъдат събрани доказателства за откриване на схеми.

" Виждам Министерство на вътрешните работи и ГДБОП, че са положили старания да разкрият схемата за източените милиони по проблема с „ Хемус “, и вместо да работят дружно с прокуратурата в един миг тя пресича работата на ГДБОП ", сподели още Атанасов.

Той заподозря и симбиоза сред прокуратурата и бившето държавно управление на Борисов.

" Прокуратурата неглижира обществени обстоятелства по отношение на корупционни схеми по високите етажи на властта и това демонстрира симбиоза с предишното държавно управление ", коментира съпредседателят на Демократична България.

По думите му занапред ще има развиване по случая с „ Хемус “.

„ Едно от нещата, които ще предложа на първото съвещание на вътрешната комисията, е да изясним този въпрос и да дадем гласност на обстоятелствата, с цел да е наясно обществото “, изясни още той.

Атанасов засегна и тематиката с сътрудници на някогашната Държавна сигурност.

„ Ще настояваме в изпълнителната власт да няма сътрудници на някогашната Държавна сигурност. Ще сме поредни до дъно и изключително във външната политика. Има младежи 40 до 50-годишни с опит в дипломацията. Те би трябвало да имат късмет да представляват България и да не се връщаме 30 години обратно “, допълни той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР